Skiën in Val Gardena - Alta Badia
in Regio's
2 min. leestijd

Skiën in Val Gardena - Alta Badia

Al jaren komen wij in het skigebied Val Gardena/ Alta Badia en wij verblijven elk jaar in onze vaste stekje in La Villa.

Voor ons is het het ultieme gebied, het heeft prachtige pistes en voor iedereen is er wat wils, blauw, rode en zwarte pistes. 130 kilometer sublieme hellingen, ultramoderne kabelbanen en liften, frisse berglucht op hoogtes tot 2.700 meter. Hier kun je ook beginnen aan het skigebied Sellaronda. Het skigebied staat in directe verbinding met meer dan 500 kilometer piste.

val gardena wintersport

Welkom in Val Gardena – of zoals de lokale bevolking zegt: “Bën uni!”

Schitterende blauwe lucht met geen wolk in zicht. Skiërs klikken op hun ski’s en snijden de eerste tracks op de vers geprepareerde pistes, met af en toe een pitstop in een van de traditionele skihutten , een verwarmende bombardino-eierpunch, een vriendelijke glimlach van de verhuurder en weer af.

Snowboarders en freestylers worden ook niet vergeten. Twintig meter hoge tafels, een sneeuwtunnel en uitdagende obstakels wachten op deze acrobaten in het pretpark Val Gardena.

Wij doen elk jaar de Sellaronda, een onvergetelijke tocht. De unieke skitour loopt over de vier Dolomietpassen rond het Sella-massief. Je passeert de Ladin-valleien van Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Fassa. De route kun je links (groene route) nemen of rechts (oranje route). Het verschil is dat de oranje route is moeilijker is qua afdalingen en drukker. Met behulp van liften en pistes is de route met elkaar verbonden.

Langs de gehele route van de Sella Ronda kom je allerlei Italiaanse berghutten en restaurantjes tegen. Bij mooi weer is het genieten op de terrassen of wel in de typische Italiaanse ligstoeltjes. Ideaal om een beetje bij te bruinen tussen het skiën door. Is het weer iets minder? Ook binnen is het goed vertoeven. In de restaurants op de berg geniet je van de fantastische Italiaanse keuken. Onder andere pizza, pasta, soepen en salades voor bij de lunch en antipasti voor bij de borrel na het skiën.

prachtige omgeving val gardena

Vergeet tijdens de tocht niet om ook te genieten van de heerlijke omgeving, want het uitzicht is op ieder punt adembenemend. De bergtoppen van de Dolomieten zijn hoog en indrukwekkend om te zien. Het is dan ook niet zo gek dat de Dolomieten op de UNESCO-Werelderfgoed lijst staan.

Zelf op wintersport in Val Gardena?

Wil jij graat dit prachtige skigebied ontdekken? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een prachtige accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van de de grote dag.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen