arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijn en Italië: wat moet je hierover weten?

Italië wordt beschouwd als het thuisland van wijn, een van de favoriete alcoholische dranken van Italianen.

Het maakt deel uit van de gewoonten en cultuur van Italië. De meeste Italianen drinken dagelijks een glas wijn, of het nu tijdens de lunch, het avondeten of zelfs als een drankje is tijdens de aperitivo.

Alcohol wordt natuurlijk niet samen gezien met gezond dieet, maar er zijn geen andere die integraal onderdeel van het mediterrane dieet zijn. De ouderen zeggen elke keer dat het goed is, ze kunnen helpen specifieke problemen te voorkomen; uiteraard kleine hoeveelheden, een glas of twee afhankelijk van leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand van het onderwerp. Rode wijn heeft altijd de voorkeur boven wit.

Toen ik een paar maand zwanger was van mijn zoon, was ik onderweg in de Toscane. Ik was uitgenodigd bij de moeder van een vriendin. Ik sloeg uiteraard de wijn af maar kreeg van Signora Anna te horen dat ik niet zo gek moest doen een klein glaasje rode wijn kon geen kwaad. Ze zei: Ik heb 5 gezonde kinderen groot gebracht en tijdens alles zwangerschappen dronk ik, tijdens de lunch, elke dag 1 glaasje wijn! Moet bekennen, heb ook een glaasje genomen en heb een heerlijke gezonde zoon!

wijn italie

Voordelen van wijn op de gezondheid:

  • Wijn is anti-veroudert. Deze eigenschap wordt gegeven door de aanwezigheid van resveratrol in druiven.
  • Wijn is ook goed voor de bescherming van het hart omdat het o.a. de productie van goede cholesterol stimuleert. Het heeft ook een sterk antioxidanteffect, dat arteriosclerose kan voorkomen.
  • Wijn helpt de bloedsomloop dankzij een hoge aanwezigheid van kalium dat de bloedstroom reguleert en de bloedvaten stimuleert.
  • Wijn is een steun in de strijd tegen virussen. Tannines maken het een geweldige antibacteriële en antivirale drank, omdat ze het immuunsysteem stimuleren.
  • Wijn voorkomt de ontstekingsprocessen die verantwoordelijk zijn voor osteoporose dankzij cafeïnezuur.
  • Wijn beschermt de maag dankzij de aanwezigheid van polyfenolen die zorgen voor de bescherming van het maagslijmvlies tegen zweren en de bevordering van spijsverteringssappen.

Zijn er dan geen nadelen? Tuurlijk. Eigenlijk alleen dat teveel drinken natuurlijk niet goed is en een Italiaan wil alleen maar genieten en zal nooit te veel drinken.

IL VINO FA BUON SANGUE (wijn maakt goed bloed), de ouderen wisten dit natuurlijk altijd al,  de wetenschap heeft het nu ook bewezen.

SALUTI!!

Wijnreizen naar Italië boeken?

Ben je opzoek naar wijnreizen in Italië? Een reis waarbij je prachtige wijnkelders ontdekt en heerlijke wijnen kunt proeven? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

 

Over de schrijver
"Ik ben Jeanette Kampman. In 1990 woonde ik in Florence en vervolgens ben ik gaan werken als reisleidster in Italië. Daar bezocht ik in mijn vrije tijd al prachtige landgoederen. Terug in Nederland in 1996 ben ik werkzaam geweest bij een grote reisorganisatie en mocht ik de gehele Italiaanse markt opzetten. Ik had toen het voorrecht om weer veel te reizen in Italië en de meest mooie landgoederen te bezoeken. Een prachtige ervaring waar ik veel heb geleerd van de lokale bevolking, de schoonheid van natuur en het heerlijke eten en drinken. In 2000 ben ik voor mij zelf begonnen, eerst Sicilië en door de jaren heen heel Italië."
Italiaanse cookies?