Wat is een agriturismo?

Agriturismi (boerderij-verblijven) is lange tijd het best bewaarde geheim van Italië geweest. Het waren de ‘beste betaalbare plekken’ van Italië. Maar wat is een agriturismo precies ? Het is een ‘verblijf op de boerderij’. Maar het is veel meer…. en volgens mij de mooiste manier om het platteland van Italië te ervaren.

agriturismo

 

Doorgaans is een agriturismo een boerderij van de oorspronkelijke eigenaren en zij hebben besloten een gedeelte te gebruiken voor de verhuur van kamers of appartementen. Deze bevinden zich in het huis van de boerderij, of een bijgebouw in de buurt. Het gaat ook allemaal zeer informeel, er is bijna nooit een receptie.

Een echte traditionele agriturismo biedt ook maaltijden met de authentieke keuken. Bij de meeste verblijven op de boerderij kun je ook vaak half pension boeken. Voor 30 tot 50 euro per persoon extra heb je een uitgebreid diner en ontbijt – gemaakt van de producten, eieren, vlees en vaak wijn en olijfolie die vers van de boerderij is. De maaltijden worden meestal bereidt door de Nonna (oma), dus dat wordt genieten.

eten en drinken

Authentieke keuken

Nog een goede reden om voor een agriturismo te kiezen is natuurlijk de prachtige ligging op het platteland in alle regio’s van Italië. Ze zijn echt overal. Kies de regio waar je naar toe wil en wij adviseren je graag voor de mooiste landgoederen. Tussen de wijngaarden van Toscane of rondom de rotsachtige heuvels van Le Marche? Of bij de Noord- Italiaanse meren?

Aanrader: rondreis Noord-Italiaanse meren 

Er werd mij wel eens gevraagd heb je genoeg privacy op een landgoed? Absoluut. Bij de meeste verblijven op de boerderij waar wij zijn geweest, zijn de eigenaren heel vriendelijk en behulpzaam. En zeker niet opdringerig. En samen eten is ook absoluut geen verplichting hoor.

agriturismo, wat is het?

De agriturismi vinden kan af en toe erg moelijk zijn. Rijden op het platteland van Italië is een van de meer verwarrende ervaringen die je zult hebben; veel wegen zijn niet gemarkeerd (of de bewegwijzering is misleidend), en zelfs met een goede kennis van het Italiaans en een mobiele telefoon, kan het ontbreken van mobiele service de eigenaar voortdurend bellen voor nieuwe aanwijzingen onmogelijk maken. Op een van onze recente reizen hadden we een iPad met onze locatie in kaart gebracht, verschillende mobiele telefoons, vloeiend Italiaans en een rijervaring van 15 jaar op het platteland van Italië – en we konden het nog steeds niet vinden. Uiteindelijk is het natuurlijk goed gekomen maar makkelijk was het niet.

En dan heb ik het nog niets eens over de wegen op het platteland. Op Google maps leek de agriturismo aan een normale verharde weg te liggen, maar we reden door een bos op een onverharde weg. Het heeft natuurlijk ook wel iets. Verdwalen kan het halve plezier zijn. Ik vind dit altijd wel leuk. En natuurlijk liggen niet alle agriturismi zo afgelegen.

Aanbod agriturismo’s bekijken

Agriturismo boeken?

Wil jij graag een agriturismo boeken?? Wij kunnen je prachtige verblijven van harte aanbevelen. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen