Rome citytrip: waarom deze stadstrip zo populair is
3 min. leestijd

Rome citytrip: waarom deze stadstrip zo populair is

Rome. Stad van de zeven heuvels, grootse gebouwen, de Tiber, de duizenden Fiatjes en Vespa’s, haar fonteinen en de talloze terrasjes en pizzeria’s. Rome kent een lange en bewogen geschiedenis van ruim 2700 jaar die zijn sporen in de stad en omgeving heeft nagelaten. Footprints die bezoekers van de stad graag volgen, op zoek naar de roots van de hedendaagse beschaving.

Citytrip naar Rome

De stad vormt het hart van Italië en ligt in de regio Lazio. Gelegen aan de oevers van de rivier de Tiber is de Tyreensze zee. Deze is iets meer dan twintig kilometer van het stadscentrum verwijderd. Italië kent een mediterraan klimaat, dat in de maanden juli en augustus voor warme dagen (gemiddeld dertig graden) zorgt, en in de winter voor lichte vorst.

Rome heeft ongelooflijk veel moois te bieden voor kunst- en cultuurliefhebbers. De meest bijzondere bezienswaardigheden op een rijtje:

Het Colosseum

Het Colosseum (eigenlijk het Flavisch Amfitheater) is gebouwd in de eerste eeuw na Christus onder keizer Titus Flavius Vespasianus. Het theater vormde het decor voor de spelen die destijds door de heersende keizers werden georganiseerd. Vandaag de dag is het een van de zeven wereldwonderen en trekt het duizenden bezoekers per dag.

Colosseum

Het Pantheon

Het Pantheon is een antieke tempel uit de tweede eeuw na Christus en een van de best bewaarde Romeinse gebouwen in Europa, dankzij het feit dat het in de zevende eeuw werd omgevormd tot kerk. Het indrukwekkende gebouw is nog altijd in gebruik als rooms-katholieke kerk.

Pantheon Rome

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum was in de oudheid het juridische, politieke, religieuze en commerciële centrum van Rome. Wie het magnifieke complex wil bezoeken, doet er verstandig aan daar extra tijd voor uit te trekken: het is niet alleen groot in oppervlak, maar er is ook ontzettend veel te zien.

forum romanum

De Trevifontein

De Trevifofontein is ontworpen door Bernini, en is met zijn hoogte van 26 meter en breedte van 22 meter de grootste en meest bekende fontein van Rome. Het kunstwerk ontleent haar naam aan het feit dat er vroeger drie wegen samenkwamen op het plein waarop de fontein is gelegen (‘trevi’ komt van ‘tre vie’ en betekent ‘drie wegen’).

trevi fontein

Vaticaanstad

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat van de wereld; het grondgebied wordt geheel omsloten door de stad Rome. Hier is de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke Kerk gevestigd, met als meest markante gebouw de Sint-Pietersbasiliek en het daarvoor gelegen Sint-Pietersplein, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt.

vaticaan stad

En dan zijn er natuurlijk nog de vele musea, kerken, cafeetjes en eethuisjes en winkel- en uitgaansmogelijkheden. Dit alles maakt dat een citytrip naar Rome een absolute must to go is.

Rome citytrip: wat is de perfecte reismaand?

Wie Rome wil bezoeken maar de warmte en drukte liever vermijd, kan het beste in april of oktober gaan (met uitzondering van de Paasweek in verband met de religieuze feesten). De temperatuur is dan aangenaam en het is er nog niet heel druk.

Hoe kom ik in Rome?

Naar Rome reizen kan op verschillende manieren. Met de auto (de afstand tussen Nederland en Rome is ongeveer 1600 kilometer) of met de trein (gemiddeld twintig uur). De meeste mensen kiezen echter voor het vliegtuig. Rome heeft twee vliegvelden. Het grote Rome Fiumicino, ook wel Leonardo da Vinci International genoemd, ligt op dertig kilometer afstand van de stad. Er is een snelle treinverbinding naar het centrum (dertig minuten), tegen een tarief van rond de veertien euro. Het kleinere Rome Ciampino kan minder commerciële vluchten aan, ligt op vijftien afstand van het centrum van Rome, en heeft een busverbinding met het centrum. De rit duurt ongeveer drie kwartier, je betaalt rond de zeven euro.

Citytrip naar Rome boeken

Helemaal hot voor een trip naar Rome? Boek die dan bij La Vacanza! Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza hét reisbureau voor (city)trips naar Rome!

Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen