Vissen in Italië | Alles wat je moet weten over vissen in Italië
2 min. leestijd

Vissen in Italië | Alles wat je moet weten over vissen in Italië

Wil je vissen in Italië dan heb je een vergunning nodig, il permesso di Pesca, en af en toe ook nog een extra dagkaart. Vraag op tijd informatie aan want de regels willen nog wel eens verschillen per regio.

De vispas zoals bij ons die bestaat in Italië niet. De vergunning wordt gehaald op het gemeentehuis, il municipio. Neem wel een kopie van je identiteitsbewijs mee. Je moet daar een ‘marco da bollo’, belastingzegel opplakken. Deze kun je halen bij een ‘tabaccheria’, een winkel waar aan de buitenkant een uithangbord met ‘T’ hangt.

Mocht je meer informatie willen dan kun je ook eventueel contact opnemen met:

Federazione Italiana Pesca Sportiva e Attività Subacquee (FIPSAS)
Viale Tiziano 70
I-00196 Roma
Tel. +39 06 39 47 54

Via www.fipsas.it (Italiaans), op www.fipsas.it/xml/Cregionali.asp vind je de adressen per regio Klik op de regio waar je naar toe gaat en klik vervolgens door naar de provincie. Je kunt een mail sturen naar het provinciale loket voor specifieke info betreffende de regio. Er zijn regio’s die een toeristenpas uitgeven zoals aan het Gardameer. Er zijn in Italië ook bepaalde gebieden is het waar het verboden is om te vissen.

vissen italie

Waar kun je op vissen in Italië?

Forel vissen (Trota)

Eind februari opent de forelvangst in Italië. Het is dan nog fris en glibberig langs de hoger gelegen
gebieden. Maar een echte ‘appassionato di pesca alle trote’, de forelvisliefhebber maakt het niet uit hoe koud het is, ze willen op die dag het visseizoen officieel inluiden.

Meerval  (Siluro)

De rivier de Po is bekend om het vissen op deze gigantische vissen maar ook andere grote rivieren zoals de Tanaro zijn geschikt. Een tip is om dit vanaf een boot in de nacht te doen, want dan gaan ze zelf jagen op o.a. kleinere vissen.

Zeevissen

Wil je op zee vissen dan hoef je daar geen vergunning voor te hebben, wanneer het maar wel om sportvissen gaat! In de zomer zijn surfcasting en spinning verboden vanaf het strand in de meeste gebieden tussen 08:00 ochtends en 20:00 avonds. Informeer goed bij de lokale bevolking.

Tips

In de Cinque Terre is bekend om rondom Monterosso en Bonassola vanaf het strand op zeebaars te vissen. Nog een leuke tip is in het zuiden van Puglia bij de stad Vieste is het ook leuk om te kijken hoe de lokale vissers werken met de trabucco.

De omgeving van Tuscia staat bekend om zijn vliegvissen. Dan raden we je aan om contact op te nemen met Osvaldo, gepassioneerd vliegvisser en liefhebber van cultuur, natuur en zijn leefomgeving.

vissen in italie

Verblijf boeken voor visvakantie in Italië?

Ben je van plan om een visvakantie te plannen?? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van leuke excursies.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen