Verbania aan Lago Maggiore: tips en bezienswaardigheden
2 min. leestijd

Verbania aan Lago Maggiore: tips en bezienswaardigheden

Bent u van plan om af te reizen naar Lago Maggiore? Dan is het goed om u te verdiepen in de stad Verbania. Bent u opzoek naar accommodaties, tips of bezienswaardigheden? De stad Verbania ligt in de Italiaanse regio Piemont, heeft een oppervlak van zo’n 37 km2 en herbergt ruim 30.000 inwoners. Verbania is de grootste commerciële plaats aan het Lago Maggiore en wordt een jaarrond door veel toeristen bezocht.

Bezienswaardigheden Verbania

Ben je van plan om te verblijven in Verbania? Of ga je Verbania in een dag ontdekken? Dan zijn onderstaande bezienswaardigheden zeer aan te raden.

Historisch centrum

Allereerst is het een absolute aanrader om het centrum van Verbania te bezoeken. De kleine straatjes, vele winkeltjes en volle terrassen maken het tot een levendig en gezellig geheel.

Villa Taranto

Villa Taranto is omgeven door een prachtige botanische tuin. En is voor iedereen een absolute must om te bezoeken. De tuin ingevuld met prachtige beelden, bomen, fonteinen, planten en bloemen bestaat uit allerlei verschillende gedeelten en staat in bloei van lente tot herfst.

bezienswaardigheden verbania

Casa Della Resistenza

Casa Della Resistenza herbergt beelden en tentoonstellingen over de 2e wereldoorlog. Bent u geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is een bezoek aan Casa Della Resistenza zeer aan te raden. Deze is geopend van dinsdag tot en met zondag en vrij toegankelijk tussen 15:00 uur en 18:30 uur.

Borromeïsche eilanden

Vanuit Verbania is het mogelijk om de Borromeïsche eilanden te bezoeken. De Borromeïsche eilanden is een eilandengroep gelegen in het Lago Maggiore. Het bestaat uit 3 eilanden, namelijk: Isola Madre, Isola Superiore dei Pescatori en Isola Bella. Een deel van deze eilandengroep ligt in Italië en een ander deel ligt in Zwitserland.

Vanuit Verbania zijn de eilanden per veerboot te bereiken. Ook vanuit nabijgelegen dorpen als Cannobio, Pallanza en Stresa is de eilandengroep te bereiken.

Het weer en klimaat in Verbania

Het weer en klimaat in Verbania is aangenaam te noemen. In de zomermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de dertig graden. En in de wintermaanden moet je denken aan een gemiddelde temperatuur van 10 graden.

Reizen naar Verbania

Er zijn meerdere mogelijkheden om naar Verbania af te reizen. Het is goed te doen om met de auto richting Lago Maggiore te rijden. Vanuit Utrecht moet je denken aan een reistijd van zo’n 11 uur.

Mocht je niet met de auto willen? Dan is het vliegtuig ook een goede optie. Er zijn meerdere vliegvelden in de buurt van Verbania. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om te landen in Milaan. Vanaf Milaan is het vervolgens nog 1,5 uur naar stad Verbania.

Andere optionele vliegvelden zijn: het vliegveld in Lugano en het vliegveld in Bergamo.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen