veneto, de regio van venetië en de dolomieten

   bezoek ook de kleurrijke eilanden: murano, burano en torcello

veneto: venetië, verona, de kleurrijke eilanden en de dolomieten

Veneto, de regio van Venetië en de Dolomieten

De regio omvat het oostelijke deel van de Po-vallei en, in het noorden, een deel van de Dolomieten. De uitgestrekte vlakte, met de Po-delta, is rijk aan water. Het is een regio die twee verschillende en unieke aspecten van de Italiaanse natuur combineert: de lagunezone (Venetië) en de majestueuze toppen van
de Dolomieten.


Steden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het prachtige Veneto

Beroemde steden zijn ook: Verona, Padua, Vicenza, Treviso, Rovigo, Belluno. In de regio zijn talloze en belangrijke Romeinse sporen te vinden: het bekendste voorbeeld is de Arena van Verona. In het gebied rond Venetië zijn Byzantijnse invloeden zichtbaar (St. Mark en de kathedraal van Torcello); in het achterland, weg van de zee, zijn er veel uitstekende voorbeelden van romaanse en gotische kunst. De renaissancistische paleizen zijn talrijk en van grote waarde.

Tip: bezoek ook de Venetiaanse eilanden Murano, Burano en Torcello. 

Locaties in Italië

Zoek je  een andere locatie dan Veneto in Italië? Wil je een vakantie, zakenreis of bedrijfsuitje boeken in het prachtige berglandschap van Piemonte? Of zoek je locaties aan het meer van Lago Maggiore en het Comomeer? La Vacanza organiseert reizen door heel Italië. 

arrow_drop_up arrow_drop_down