Varenna: wat moet je weten over dit dorp aan het Comomeer?
2 min. leestijd

Varenna: wat moet je weten over dit dorp aan het Comomeer?

Voor mij persoonlijk het mooiste dorpje aan het Comomeer. Een schilderachtig dorp tegen de oostelijke oever van het Comomeer. De unieke huizen, de nauwe steegjes, adembenemende  uitzichten en de promenade langs het Comomeer. Overal terrasjes en kleine winkeltjes.

Ontdek Varenna

Varenna ligt halverwege het Comomeer tussen Lecco en Colico. Dit kleine dorpje direct aan het meer heeft veel charme en is de perfecte plek voor een romantische wandeling. Varenna heeft ook een prachtige boulevard met een wandelpad. Dit pad gaat langs de rotswand en verbind het dorpscentrum met de haven.

Vanaf de veerboot wandel je langs kleurrijke huizen, via een loopbrug, en je bereikt de Riva Grande , de charmante promenade langs het meer van Varenna. Via steile trappen en oude steegjes bereik je het plein in het centrum van het dorp waar de 14e-eeuwse San Giorgio kerk zich bevindt. Bekend om zijn prachtige muurschildering van de heilige Christoffel aan de buitenkant van deze kerk. Ook aan de binnenzijde vind je unieke fresco’s.

ontdek varenna

Vissersdorp aan het Comomeer

Varenna, een vissersdorp dat dateert uit de elfde eeuw, is een juweel onder de belangrijkste toeristische bestemmingen aan het Comomeer. Varenna heeft zijn nobele en karakteristieke flair behouden en slenterend door de steegjes kunt u een glimp opvangen van adembenemende uitzichten. Het is de perfecte plek voor diegenen die willen ontspannen, romantische wandelingen willen maken en zich willen laten inspireren door de schoonheid.

Castello di Vezio

Even buiten Varenna in Perledo ligt een burcht met een 14de– eeuwse toren: Castello di Vezio. Het uitzicht is niet te beschrijven zo mooi. Gedeeltelijk gerestaureerd in het midden van de twintigste eeuw, vandaag heeft het kasteel een uitkijktoren op basis van een vierkant. toegankelijk via een kleine ophaalbrug en te bezoeken tot aan de top, omgeven door een eerste vierhoekige stadsmuur met een gedeeltelijke hoektoren. Ondergedompeld in het groen van een van de meest noordelijke olijfgaarden ter wereld.

Op het domein staan her en der houten kunstwerken van ene Luigi Gambato tentoongesteld. Op de muren van het kasteel zitten silhouetten van spoken, gemaakt uit witte plaaster. Vanaf het balkon genieten we van het uitzicht. Wel wat jammer dat er vandaag wat mistsluiers over het Comomeer gedrapeerd zijn.

ontspan varenna

Accommodaties in Varenna

Wilt u graag verblijven in dit prachtige dorpje? Dan is onderstaande accommodatie in Varenna erg aan te raden:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen