Varenna | Tips, bezienswaardigheden en accommodaties
in Meren
2 min. leestijd

Varenna | Tips, bezienswaardigheden en accommodaties

Varenna is een dorpje gelegen in Lombardije halverwege het Comomeer. Het Comomeer is een toeristische trekpleister, veel Nederlanders reizen naar het Comomeer af om daar hun vakantie te vieren! Dorpjes als Bellagio, Gravedona, Colico, Menaggio en Varenna zijn hierdoor erg populair en veel bezocht. In dit artikel schrijven wij over het weer, accommodaties en de bezienswaardigheden van Varenna.

Het dorpje Varenna is schilderachtig te noemen. Het heeft een prachtige boulevard met een mooi pad langs de rotswand boven het Comomeer. Het adembenemende uitzicht brengt je in de goede sferen, dit wordt nog eens versterkt wanneer je op de achtergrond de muzieknoten van plaatselijke muziekkanten tot je neemt.

varenna bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Varenna

Ben je rondom het Comomeer en ben je van plan om het dorpje Varenna te bezoeken? Hieronder beschrijven we een paar bezienswaardigheden:

Begraafplaats

Op de begraafplaats van Varenna vind je een 20 meter hoog grafmonument uit de 19e eeuw.

Kerken

Het dorpje herbergt meerdere kerken, zoals bijvoorbeeld de kerk van San Giorgio een prachtig katholiek kerkgebouw uit de 14e eeuw. Ook de kerken St. Giovanni Battista zijn hier te vinden!

Villa’s

In de 17e eeuw verbouwde de familie Mornico een voormalig klooster tot een de villa Monastero Mornico. Tegenwoordig gaat het door het leven als als congrescentrum. Zij het zo dat het in de zomer toegankelijk is voor toeristen. De openingstijden van april tot oktober zijn van 09:00 uur tot 19:00 uur.

In Varenna vind je ook villa Cipressi, deze wordt tegenwoordig ook gebruikt als congrescentrum. Mocht je van plan zijn om deze te bezoeken dan is het een absolute aanrader om de eeuwenoude terrastuinen te doorlopen! U kunt deze villa bezoeken van april tot oktober, de deuren zullen van 09:00 uur tot 18:00 geopend zijn.

Castello di Vezio

Castello di Vezio is een burcht met een toren uit de 14e eeuw. Je vindt deze net buiten Varenna. Het uitzicht vanaf hier is adembenemend en een absolute aanrader. Je kunt Castello di Vezio bezoeken van april tot oktober tussen 10:00 uur en 18:00 uur.

Weer en klimaat Varenna

Gemiddeld genomen ligt de maximale temperatuur in de maanden juni, juli en augustus ligt rond de 25 graden. In de wintermaanden als december, januari en februari ligt deze tussen de 2 en 5 graden. Varenna heeft een mediterraan klimaat dit zorgt ervoor dat het dorpje weinig extreme weersomstandigheden kent.

Vakantie aan het Comomeer

Varenna leent zich perfect als vakantieadres. Ben jij opzoek naar een accommodatie in het plaatsje Varenna? Hieronder vind je een aantal suggesties:

Vind je het leuker om meerdere plaatsen rondom het Comomeer te bezoeken? Dan is onderstaande rondreis erg aan te raden:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen