Valencia

Valencia is de derde stad van Spanje, na de hoofdstad Madrid en de onder Nederlanders zeer populaire stad Barcelona. Valencia ligt aan de oostkust van Spanje en heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen als stedentripbestemming.

Valencia heeft een aantal ingrediënten die vergelijkbaar zijn met Barcelona. De stad heeft een historische binnenstad, er zijn verschillende bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn, de Valenciaanse stranden zijn er voor de factor zon-zee-strand in de zomer en er staan een aantal bijzondere bouwwerken waarmee Valencia zich onderscheidt van andere steden.

Deze hoogtepunten van moderne architectuur zijn verzameld in de nieuwe wijk Ciudad de las Artes y Ciencias. Hier zijn kunst, cultuur en wetenschap samengesmolten in een prachtig jasje.

Een Agua de Valencia moet je proeven, het is een cocktail die haar oorsprong kent in Valencia. De op basis van cava bedachte cocktail is voor het eerst geserveerd in Café Madrid in Valencia. Dat was in het jaar 1959. De ingrediënten voor Agua de Valencia zijn cava, vers sinaasappelsap, wodka, gin en suiker (of suikerwater).

Valencia, een heerlijke stad voor een weekendje weg of in combinatie met een strandvakantie.

Valencia staat vooral bekend als de bakermat van het typisch Spaanse visgerecht paella. Er is dan ook geen plek ter wereld waar je beter paella kunt eten dan in de straten van Valencia.

Valencia Spanje

Appartementen

Hotels