Vakantie naar Italië

Ben je van plan om naar Italië op vakantie te gaan? Wil je graag weten wat Italië je allemaal te bieden heeft? In dit artikel hopen we je te helpen met het maken van de beste keus, voor jouw droomvakantie het prachtige land: Italië.

Verschillende regio’s

Weet je nog niet naar welk deel van Italië je wilt afreizen? Italië heeft meerdere hele gave regio’s. Het bepalen van de regio voor uw vakantie is een lastige keus. Het is aan te raden om dit te laten afhangen van uw vakantiedoel. Wilt u genieten van de heerlijke stranden en het lekkere weer? Dan zijn de regio’s Puglia, Sicilië en Sardinië zeer aan te bevelen! Wilt u met de auto op vakantie maar niet te ver rijden? Dan is een bezoek aan het Comomeer of Lago Maggiore een interessante optie!

Wilt u genieten van de prachtige groene landschappen die Italië herbergt? Verdiep u dan eens in de regio Umbrië of Toscane.

Iedere regio is prachtig op z’n eigen manier. In z’n totaliteit is Italië verdeeld in 20 regio’s. We nemen ze met je door.

Abruzzen

Abruzzo (zoals ze het in Italië noemen) is niet meest bekende regio van Italië. De regio ligt centraal in de Italiaanse laars aan de kant van de Adriatische zee. Bekende plaatsen in deze regio zijn Teramo, Chieti, Pescara en L’Aquilla. Deze regio werd in 2009 opgeschrikt door aardbevingen die flinke verwoestingen hebben achterlieten in de hoofdstad L’Aquilla.

Op vakantie in regio Abruzzen (Italië)

Puglia

Puglia (Apulië) ligt in de hak van de laars en grenst aan de Adriatische en Ionische zee. Deze regio is werkelijk adembenemend en kent populaire badplaatsen, zoals: Gallipoli, Vieste, Peschicien, Mattinata. Veel Italianen en toeristen komen hier tezamen om hun vakantie te vieren! De hoofdstad van deze regio is Bari en telt ruim 300.000 inwoners.

Tip: dagtrip Gallipoli boeken

op vakantie in regio Puglia (Italië)

Basilicata

Basilicata ligt in het zuiden van Italië. Deze regio bevindt zich in het zuidelijkste deel tussen de hak en de punt van de Italiaanse laars.  De regio grenst aan de regio’s Campania, Apulië en Calabrië. Maar ook aan een deel van de Tyrreense zee, de golf van Tarente en aan de Ionische zee. De hoofdstad is van deze regio is Potenza en telt zo’n 70.000 inwoners.

op vakantie naar regio Basilicata (Italië)

Calabrië

Calabrië ligt in de punt van de laars. De regio ligt tegenover de het eiland Sicilië en grenst aan de Tyrreense en Ionische zee. Deze regio is met zijn middellands zeeklimaat uiterst geschikt voor zon liefhebbers. Het heldere zeewater en de prachtige natuur is een absolute ‘must to see’. Hoofdstad van deze regio is Catanzaro een leuk stadje met zo’n 95.000 inwoners.

Op vakantie naar regio Calabrië (Italië)

Campanië

Napels. Wie kent Napels niet? Napels ligt in de regio Campanië. Maar Campanië is veel meer dan alleen Napels. De regio ligt in Zuid-Italië en grenst aan de Tyrreense zee. Bekende bezienswaardigheden zijn de Amalfikust, de Griekse tempel Paestum en de eilanden Capri en Ischia.

Tip: bekijk dit prachtige hotel op het eiland Ischia

Op vakantie naar regio Campania (Italië)

Emilia Romagna

Emilia Romagna ligt in het noorden van Italië. De regio heeft het prachtige Bologna als hoofdstad. Een stad die nog wel eens vergeten wordt, maar werkelijk prachtig is en absoluut veel te bieden heeft! Verder is de natuur en de omgeving in Emilia Romagna werkelijk prachtig, de prachtige kleuren van de graanvelden in combinatie met prachtige groen van suikerbieten en weilanden.

Op vakantie naar regio Emilia Romagna (Italië)

Friuli-Venezia Giulia

Deze regio bevindt zich in het noord-oosten van het land en grenst aan de regio Veneto en aan de landen Oostenrijk en Slovenië. De hoofdstad van deze regio is Triëst, een veel bezochte stad met maar liefst 210.000 inwoners.

Op vakantie naar Friuli-Venezia Giulia (Italië)

Latium (Lazio)

In Italië noemen ze deze regio Lazio. In deze regio vind je de stad Rome. Vandaar ook de naam van voetbalclub Lazio Rome. Rome is absoluut een stad die je eens gezien moet hebben. Het heeft zo ongelooflijk veel te bieden. Neem maar eens een bezoek aan Vaticaanstad, het Colloseum en de Trevi Fontein. Werkelijk schitterend!

Op vakantie naar regio Latium (Lazio) in Italië

Ligurië

Deze regio staat bekend om zijn hoeveelheid badplaatsen. De regio ligt in het noordwesten van het Italië en ligt aan de Ligurische zee. Een zee dat onderdeel is van de Middellandse zee. Prachtige plekken om te bezoeken zijn Genua, Cinque Terre en Camogli.

Op vakantie naar regio Ligurië in Italië

Lombardije

Lombardije is een erg moderne regio. Het is ook niet voor niets dat je hier Milaan tegenkomt. Men zegt dat dit de meest Europese stad van Italië is. Lombardije ligt in het Noorden van Italië en grenst aan toeristische plekken als Lago Maggiore en het Gardameer.

Op vakantie naar regio Lombardije (Italië)

De Marken (Le Marche)

Je hebt het vast wel eens vaker gelezen. De Marken staat bekend om zijn ongerepte natuur. De glooiende heuvels en bergen, prachtige stranden en een mooie kustlijn zijn werkelijk fantastisch. Het is niet voor niks dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in deze regio.

Vakantie regio Le Marche (Italië)

Molise

Molise is één van de kleinste regio’s van het land. Alleen Valle d’Aosta is kleiner. Veel toeristen zijn hier niet te vinden. De regio is nog relatief onbekend. Hoofdstad van deze regio is Campobasso, een plaats met zo’n 60.000 inwoners.

Kleine regio in Italië bezoeken: Molise

Piëmont

Waar we zojuist de één van de kleinste regio’s onder de loep namen, nemen we nu één van de grootste regio’s onder de loep. Alleen Sicilië is groter dan regio Piëmont. Deze regio ligt in het Noordwesten van Italië en heeft als hoofdstad Turijn. Een prachtige stad waar ook de voetballiefhebber zijn ei kwijt kan. Zo is de wereldberoemde voetballer Cristiano Ronaldo in dienst bij Juventus (een club in Turijn). Piëmont wordt samen met Toscane gezien als één van de beste wijnstreken. Ook vind je veel toerisme in deze regio, dit komt mede door truffelgebied de Langhe en door het prachtige Lago Maggiore.

Regio Piemont een prachtige regio voor je vakantie

Sardinië

Liefhebber van witte stranden en een azuurblauwe zee? Bezoek dan Sardinië. Dit prachtige eiland ligt in de Middellandse zee en heeft werkelijk iets prachtigs te bieden. Bekende plaatsen op dit eiland zijn: Cagliari, Olbia, Sassari en Oristano.

vakantie sardinië regio

Sicilië

Sicilië is met ruim 25.000 km2 de grootste regio van het land en tegelijkertijd ook het grootste eiland in de Middellandse zee. De regio is werkelijk prachtig. De uitgerekte stranden doen bijna Caribisch aan. Bekende bezienswaardigheden en plaatsen zijn: Palermo, vulkaan Etna en Catania.

Tip: Etna ontdekken middels een excursie

vakantie regio sicilië (italië)

Toscane

Vrijwel iedereen kent deze regio wel. Er wordt wel eens beweerd dat Toscane de mooiste regio van het land is. Althans, dat zeggen de Italianen zelf. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij toeristen, veel vakantiereizigers dalen af richting de prachtige groene natuurgebieden van Toscane. De regio ligt in het midden van Italië en grenst aan Ligurië, Umbrië, Emilia Romagna en aan de Tyrreense zee. Bekende plaatsen in deze regio zijn: Florence, Pisa en Lucca.

Op vakantie naar regio Toscane

Trentino Zuid-Tirol

Bent u wintersport liefhebber? Dan is het aan te raden om deze regio eens te bezoeken. In de winterperiode is dit werkelijk een skiparadijs. Bent u geen wintersport liefhebber maar wandelfanaat? Bezoek deze regio dan eens in de zomer, je vindt er prachtige groene bergen en heuvels. Het geeft je het gevoel dat je in Oostenrijk of Zwitserland bent.

Regio Trentino Zuid Tirol vakantie

Umbrië

Groen, groen en nog eens groen. Deze prachtige groene regio herbergt ontzettend veel wijngaarden en olijfgaarden. Niet voor niets wordt Umbrië het groene hart van Italië genoemd. Umbrië is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken!

Vakantie naar Umbrië (regio Italië)

Valle D’Aosta

De kleinste regio van het land is Valle D’Aosta. Een bergachtige regio in het noorden van Italië. Deze regio grenst aan Frankrijk, Zwitserland en aan regio Piëmont. Vaak wordt deze regio overgeslagen door toeristen. Best jammer, want de regio is zeker voor natuurliefhebbers zeer de moeite waard!

regio Valle D’Aosta vakantie in Italië

Veneto

Het romantische Venetië, wie kent het niet? Venetië, de hoofdstad van regio Veneto staat bekend om zijn historische centrum en vele kanalen. Deze regio is te vinden in het noordoosten van Italië en grenst aan de Adriatische zee.

Op vakantie naar regio Veneto (Italië)

Reizen naar Italië

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Italië? Weet je nog niet in welke regio? Of twijfel je nog een beetje? Laat gerust eens uw wensen bij ons achter! Wij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze!

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land
Reactie plaatsen