Turijn (stad): tips, bezienswaardigheden, excursies en accommodaties
3 min. leestijd

Turijn (stad): tips, bezienswaardigheden, excursies en accommodaties

Levendig en elegant, altijd in beweging, toch is Torino ongelooflijk een stad in het hart van groene gebieden. Betoverende locatie aan de voet van de westelijke Alpen, bewaakt door besneeuwde bergtoppen. De winterspelen van 2006 heeft de stad zijn monumenten weer opgepoetst, werden in het oude centrum voetgangersstraten geopend en werd de metro gemoderniseerd. Bekijk de stad ook van de hoog gelegen Mole Antonelliana, heerlijke uitzichten over deze mooie stad.

De eerste hoofdstad van Italië nodigt je uit voor de oude en moderne geschiedenis, de paleizen en musea, de parken en met bomen omzoomde lanen, de rivier en de heuvels, de restaurants en historische koffiehuizen, de lange zuilenstraten en de multi-etnische buurten.

Ontdek de prachtige stad Turijn te voet, slenterend door de straten en pleinen. Ik adviseer een weekend of meer dagen.

Bezienswaardigheden

Palazzo Madama, een weelderig paleis dat de eerste Senaat van het Italiaanse koninkrijk huisvestte. Zie de Romeinse ruïnes omringd door middeleeuwse gebouwen met een prachtige barokke gevel. Wandel langs het prachtige koninklijk paleis en bewonder de kathedraal van Turijn. Bekijk de Palatijnse Poort, die stenen torens heeft die dateren uit de Romeinse tijd van Turijn. Verken de Piazza Castella, het met portieken omzoomde hart van Turijn. Dit drukke plein is het voormalige centrum van de macht van het koninkrijk van de Savoie. De prachtige gebouwen rond het plein staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wandel over de Via Po en loop vervolgens door de overdekte doorgang van de Galleria Subalpina. Geniet van de prachtige mix van Neo-Renaissance en Neo-Barok stijlen.

Bekende en historische cafès

Turijn staat bekend om zijn historische cafés, die vele beroemde persoonlijkheden hebben gezien, zoals Friederich Nietzsche, Alexandre Dumas en Aa Gardner. En proef de warme chocolademelk of bicerin, de lokale specialiteit. Twee benoem ik graag even door de indrukwekkende inrichting.

Caffé Fiorio, met zijn 18e-eeuwse inrichting werd bezocht door politici en kunstenaar. Het staat bekend om zijn gastronomische specialiteiten zoals warme chocolademelk, gekonfijte kastanjes en ijs.

Caffé San Carlo met zijn barokke interieur en ideaal gelegen terras. Geniet van een gastronomische koffie, warme chocolademelk, gebak en natuurlijk de beroemde bicerin.

turijn

Paleizen in Turijn

Bij Turijn hoort ook de naam Savoye, vier eeuwen lang was de hoofdstad aan dit geslacht verbonden. Zij bouwden een hele reeks koninklijke paleizen die tussen de 15e en de 19e eeuw. Deze adembenemende verblijven zijn in 1997 allemaal op de Wereldmonumentenlijst van de Unesco terechtgekomen bijvoorbeeld Castello di Rivoli, op de top van een heuvel domineert dit prachtige verblijf de stad Rivoli en de Palazzina de Caccia di Stupinigi, de mooiste residentie van de Savoyes! De monumentale barokgevel staat op alle folders.

paleizen turijn

Leuke excursies in Turijn

Wilt u graag Turijn ontdekken? Hieronder hebben we enkele leuke excursies in stad Turijn. Benieuwd?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen