Trouwtradities Italië

Italië een land vol traditie, en de bruiloften zijn niet anders! Er zijn vele gebruiken om een ​​lang en gelukkig huwelijk te garanderen, ze zijn een onderdeel van de Italiaanse cultuur. Een mooie traditie zijn de diamanten verlovingsringen, ze dateren uit het Middeleeuwse Italië. Men zei dat diamanten werden gecreëerd door de “vlammen van liefde”!

Trouwtradities Italië

Folklore traditie

Een mooie oude folklore traditie houdt ook in dat de bruidegom een klein beetje ijzer erts in zijn zak heeft, men zegt dat het het kwade oog weg houdt van de huwelijksceremonie.

Bruidsluier

De bruidssluier is ook een mooie traditie die begon in Italië. Het is het symbool van maagdelijkheid en de bedekking van het gezicht van de bruid betekent dat ze nooit eerder een man heeft “gekend”.

Kerktraditie

Een kerktraditie is, dat de gelukkigste dag om te trouwen zondag was. Huwelijken tijdens de vastentijd of de advent waren echter vaak verboden en de maanden van mei en augustus werden ook af geraden het zou pech voor de bruid en bruidegom geven.

Huwelijksceremonie

De traditionele huwelijksceremonie (sposalizio) vindt vaak ’s ochtends plaats. Vervolgens worden er meestal foto’s gemaakt van de bruid en bruidegom en hebben ze wat tijd samen, terwijl familie en vrienden zich voorbereiden op de feestelijkheden van de receptie.

Zaagbok

De leukste traditie, metname in kleine Italiaanse dorpen,  is dat de bruid en bruidegom samen naar het dorpsplein lopen na de huwelijksceremonie. Op het plein zetten de familie en vrienden een zaagbok, een boomstam en een handzaag met dubbele steel op.

De bruid en bruidegom moeten samenwerken om het in tweeën te zagen. De traditie wil dat het om teamwerk gaat en dat is nodig om een ​​succesvol huwelijk te hebben. In sommige regio’s hebben de bruid en bruidegom een ​​vaas of een groot glas samen verbrijzeld, hoe meer stukjes glas, de beter het symboliseert het aantal gelukkige jaren dat ze samen zijn.

zaagbok traditie italie

Vrijlating

En dan natuurlijk de traditie van de vrijlating van een paar witte duiven na de ceremonie door de bruid en bruidegom om de liefde en het geluk van het paar te symboliseren.

Opzoek naar een geschikte accommodatie?

De receptie en het bruiloftsfeest

De receptie begint meestal in de loop van de middag en gaat door tot de vroege uren van de volgende ochtend. Drankjes, zoete likeuren voor de vrouwen en sterkere drankjes voor de mannen, worden geserveerd als aperitief vóór het feestmaal. Een veelgehoorde huwelijkstoost is “Percent’anni”, wat “voor honderd jaar” betekent.

trouwviering italie

Het bruiloftsfeest begint vaak met antipasto en gaat door met een uitgebreid meergangen diner. Symbolisch wordt er ‘wanda’ (kleine stukjes gedraaid deeg bedekt met poedersuiker) en Italiaans huwelijkssuikergoed geserveerd. Na de maaltijd wordt bruidstaart geserveerd met espresso en andere koffie.

In het zuiden van Italië bestaat nog een traditionele cirkeldans, ‘La Tarantella’ en behoort tot de een vast onderdeel van de feestviering, iedereen neemt deel! Dan is er nog ‘La Borsa’, een kleine satijnen tasje die door de bruid wordt gedragen en waar gasten geldgeschenken in kunnen doen. Het geld werd gebruikt om de kosten van het huwelijk te betalen.

Een hele leuke traditie is ook het in stukken knippen van de stropdas van de bruidegom. De verknipte stukken worden vervolgens verkocht aan de receptiegasten. Het geld wordt dan aan de bruid en bruidegom gegeven om voor hun huwelijksreis te gebruiken. En dan tot slot nog de versierde auto met verse bloemen, dit symboliseert een ​​nieuw en gelukkig leven.

trouwen italie

Trouwen in Italië?

Wil jij graag trouwen in Italië? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een prachtige locatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van de de grote dag.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen