Triëst: tips & bezienswaardigheden | Wat moet je gezien hebben?
3 min. leestijd

Triëst: tips & bezienswaardigheden | Wat moet je gezien hebben?

Triëst is de hoofdstad van de regio Friuli-Venezia Giulia. Deze prachtige Noordoost-Italiaanse stad is één van de belangrijkste toegangspoorten die handel en verkeer van het westen naar Midden- en Oost-Europa toelaat.

Bora: wind in Trieste

De stad is om vele redenen bekend, maar er is één ding dat de stad meer dan iets anders vertegenwoordigde: de Bora, een extreem sterke wind die een soort oriëntatiepunt van de stad werd. Deze wind kan in feite zo sterk worden dat er problemen ontstaan bij het rondlopen, zo veel dat er zelfs kettingen door de straten worden geplaatst om ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is.

Rijke stad met veel grote ondernemingen

Het is een zeer rijke stad: het is de thuisbasis van de grootste Europese fabriek voor scheepsmotoren. Ook is het de geboortestad van Illy Caffe, één van de meest erkende merken koffie ter wereld. Hier vind je ook één van de meest prestigieuze Italiaanse verzekerings- en financiële bedrijven, Le Generali.

De stad staat ook bekend als een van de beste Italiaanse steden vanwege zijn kwaliteit van leven. Een bezoek aan Triëst is een groot plezier. De prachtige haven, Canal Grande en natuurlijk het adembenemende Piazza Unità d’Italia zijn ware trekpleisters. Het Romeinse erfgoed van Triëst is ook nog steeds zichtbaar, er zijn verschillende goede voorbeelden van verschillende architecturale stijlen te vinden. Variërend van een Romeinse boog en theater tot Oostenrijkse architectuur.

De stad was in de 18e eeuw een zeer belangrijke haven in Italië, die de stad in een prachtige staat heeft verlaten. Vanwege de vele belangrijke bezienswaardigheden wordt Triëst beschouwd als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de regio. Net als de meeste plaatsen in Italië, is Triëst een leuke plaats om rond te wandelen en te genieten van de oude architectuur en de vele smalle straatjes met cafés.

caffee triest

Bezienswaardigheden in Triëst

Het Miramare-kasteel

Het kasteel werd in 1856 gebouwd. De tuinen van het kasteel zijn erg mooi, met een verscheidenheid aan bomen. Er zijn twee vijvers met zwanen en lotusbloemen en een kleine kapel.

Kasteel San Giusto

Het San Giusto-kasteel werd gebouwd op de overblijfselen van verschillende kastelen die op die specifieke locatie hebben bestaan. De bouw van het kasteel duurde ongeveer 200 jaar om te voltooien.

Piazza Unità d’Italië

Piazza Unità d’Italia is het belangrijkste plein, is een van de mooiste in Italië en het grootste plein met uitzicht op zee. Het prachtige stadhuis kijkt uit op het plein.

bezienswaardigheden triest

Cattedrale di San Giusto

Cattedrale di San Giusto is het belangrijkste katholieke religieuze gebouw in Triëst. Deze staat op de top van de gelijknamige heuvel en heeft een uitzicht op de stad. Het huidige uiterlijk van de kathedraal is afgeleid van de eenwording van de twee bestaande kerken: de kerk van Santa Maria en de kerk gewijd aan de martelaar San Giusto, de beschermheilige van de stad Triëst.

Caffè San Marco

Caffè San Marco is een historisch café. Veel beroemde schrijvers zoals James Joyce (die een aantal jaren in Triëst woonde), Italo Svevo en Umberto Saba gebruikten het als een favoriete plek om te schrijven en te ontspannen.

Teatro Romano

Teatro Romano een oud Romeins monument in de stad. Het gebouw ligt aan de voet van de heuvel van San Giusto en kijkt uit op de zee.

Culiniare stad: Triëst

Triëst is een perfecte plek voor fijnproevers, de keuken van de stad weerspiegelt de vele verschillende culturen en mensen die er in de loop van de eeuwen hebben gewoond. Er zijn verschillende restaurants waar bezoekers Slavische en Oostenrijkse gerechten kunnen proeven. Sommige traditionele delicatessen om op te letten zijn de  Caldaia, gekookt varkensvlees, de Jota, een soep, gnocchi, brodetto, risotto, bruscandoli, sardoni, pinza.

Citytrip naar Triëst?

Wil jij de stad Triëst graag ontdekken? Boek dan een reis naar deze prachtige bestemming. Benieuwd naar leuke excursies of accommodaties? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen