Trentino Alto Adige, bekend om de       schoonheid van zijn toppen...    

gelegen in het uiterste noorden, ook een
prachtig skigebied!

trentino alto adige: met De Dolomieten en het Gardameer.   

Het meest opvallende natuurlijke kenmerk zijn toch wel de Dolomieten, de essentie van de regio. De  Dolomieten  staan op  de Werelderfgoedlijst van UNESCO  en bieden een onvergetelijke ervaring voor ski- en wintersportliefhebbers. Trentino Alto Adige, tegen de achtergrond van de mooiste bergen van Europa, biedt spannende en leuke vakantiemogelijkheden om te genieten van de toppen en hun steeds veranderende aspecten gedurende de seizoenen.
Het sneeuwwitte landschap van de  Dolomieten  is de ideale bestemming voor liefhebbers van  skiën ,  snowboarden ,  schaatsen ,  klimmen , sneeuwschoenwandelen  en  wandelen  op alle niveaus.


Trentino Alto Adige, het traditionele eten is gebaseerd op eenvoudige maar smakelijke gerechten...

Het traditionele eten van Trentino Alto Adige is gebaseerd op eenvoudige maar smakelijke gerechten, gemaakt met de producten van de lokale landbouw en landbouw. De meest gevierde specialiteit van de regio is de Tiroolse gerookte ham die bekend staat als  Speck . Voor salami is  kaminwurz  erg lekker; met typische kazen vertegenwoordigd door  grana trentin, toma di montagna  en casolet-  kazen. Iedereen kent  polenta , geserveerd als voorgerecht en bereid met maïsmeel of boekweit en geserveerd met een vlees-, kaas- of champignonsaus. Trentino Alto Adige heeft ook een opmerkelijke productie van gewaardeerde wijnen, waaronder  Merlot ,  Cabernet ,  Pinot ,  Chardonnay  en de uitstekende spumante van het gebied.