Tremezzo aan het Comomeer: tips en bezienswaardigheden
1 min. leestijd

Tremezzo aan het Comomeer: tips en bezienswaardigheden

Bent u van plan om af te reizen naar Tremezzo? Zoekt u een vakantiebestemming, wilt u een dagje uit of bent u op zakenreis? In alle gevallen is het leuk om het kleine dorpje Tremezzo te bezoeken. Het dorpje gelegen is gelegen in regio Lombardije, heeft een oppervlak van 29,4 km2 en herbergt zo’n 1500 inwoners.

Bezienswaardigheden Tremezzo

Veel toeristen brengen een bezoek aan dit kleine dorpje. Met name het Grand Hotel wat midden in het dorp staat is een echte aandachtstrekker. Het hotel krijgt extra aandacht als men ziet dat het zwembad van dit hotel midden in het Comomeer ligt. Toch is dit niet het bekendste hotel van het dorp. Deze eer gaat uit naar Hotel Bazzione. Deze is bekend omdat het zwaar getroffen is in de Tweede Wereldoorlog.

Zoals gezegd is Tremezzo een geliefd dorp onder de toeristen. Naast bovenstaande hotels, mooie straatjes en prachtige uitzichten vertrekken er ook verschillende veerdiensten vanuit het dorp. Ook de heerlijkheid van de Italiaanse keuken kan niet onopgemerkt blijven.

De grootste toeristische trekpleister is toch wel Villa Carlotta. Deze villa is gebouwd in de 18e eeuw en is gelegen aan het Comomeer. De villa biedt naast prachtige uitzichten over het meer ook een uitzicht over het dorpje Bellagio.

Weer en klimaat in Tremezzo

Het klimaat in Tremezzo is mediterraan. De invloed van de Middellandse zee op dit dorp is groot. Zowel in negatieve zin als in positieve zin. De zomermaanden (juni, juli, augustus) zijn naast erg warm doorgaans ook vrij nat. In de winter moet je rekenen op kou en nattigheid. De gemiddelde maximale temperatuur in juli licht op zo’n 27 graden. De gemiddelde minimale temperatuur ligt op 16 graden. In de maand december moet je denken aan een maximale temperatuur van 6 graden en een minimale temperatuur zo rond het vriespunt.

Vervoer naar Tremezzo

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Tremezzo af te reizen. Allereerst is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. De dichtstbijzijnde vliegvelden in de buurt van het Comomeer zijn de vliegvelden in Bergamo, Milaan en Lugano. Een vlucht vanuit Nederland ligt gemiddeld op zo’n 1,5 uur reistijd.

Een tweede optie is het pakken van de auto. Vanuit de stad Utrecht moet je rekening houden met zo’n 11 uur rijtijd.

Accommodatie tip

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen