Trastevere een leuke wijk in Rome: koffiebars, restaurants, boetieks en meer
4 min. leestijd

Trastevere een leuke wijk in Rome: koffiebars, restaurants, boetieks en meer

Deze unieke wijk in Rome betekent letterlijk:  ‘over de Tiber’. En is onderdeel van het Centro Storico, de perfecte plek om een ​​beetje van de oude wereld te bekijken en geniet van het hedendaagse leven.

Trastevere: mooie karakteristieke huizen met bloembakken en klimops. Koffiebars, restaurants, kleine hotelletjes, appartementen, unieke boetieks en overhangende waslijnen.

De wijk is een wirwar van kronkelende straatjes, een gedetailleerde kaart zit misschien in je reisboek? Mocht dat niet het geval zijn dan is mijn advies om voor een paar euro een plattegrond te kopen.

rome-trastevere

Bezienswaardigheden en tips

Begin je bezoek aan de Mercato op Piazza San Cosimato. Er is een overvloed groenten en fruit. Maar ook een leuke gelegenheid om de lokale bevolking te observeren die de meest verse ingrediënten voor de maaltijden van de dag kopen. De markt gaat open rond 8.00 uur en sluit om 14.00 uur.

De meest populaire ontmoetingsplaats in Trastevere is de Piazza Santa Maria in Trastevere . De kerk van Santa Maria in Trastevere dateert uit de 3e eeuw en is de oudste in de stad. Bezoekers komen om de glimmende mozaïeken van Pietro Cavallini te bekijken en blijven dan hangen op de trappen van de achthoekige fontein om mensen te kijken en te genieten van een aperitief bij Caffé Di Marzio.

Wanneer je in een weekend bent dan is het leuk om op zaterdagochtend even naar de kerk te gaan.  Er zullen dan zeker één of twee bruiloften plaatsvinden. Traditie is dat de gasten van de bruiloft buiten de kerk wachten om de bruid aan te zien komen. Het is een heel speciaal moment dat geen enkele Italiaan wil missen.

En wij als toerist kijken onze ogen uit om de prachtige ritueel en hoe de gasten gekleed zijn.

rome trastevere

Ambacht in Rome

Als het vrijdagochtend is, zie je misschien de lokale arrotino of messenslijper voorbij komen, deze spot je op zijn fiets vol met wetsteen. Zijn onderscheidende gebrul is voor huurders het signaal om een ​​mand met bestek uit hun raam te laten zakken, zodat deze geslepen kan worden.

In de schemering zetten ambachtslieden en verkopers op het aangrenzende Piazza Sant ‘Egidio tafels op om ambachten, sieraden, kaarsen en meer te verkopen. Via Piazza Sant’Egidio, naar rechts kijkend, kom je bij Caffé del Cinque (Vicolo del Cinque, 5), een bar op het kruispunt van vijf straten; een goede plek voor een vroege ochtendkoffie of een middagaperitief.

Trastevere is één van de meest levendige en leuke wijken van Rome!!

Eten in Trastevere

Waar ga je eten in Trastevere? Goed en goedkoop is het bij Da Corrado (adres: Via Della Pelliccia 39) op slechts een steenworp afstand van Caffé del Cinque.

Ook een aanrader is Il Duca (adres: Vicolo de’ Cinque 56). De houtgestookte pizza-oven en de donkere, rustieke omgeving doet je genieten van dit restaurant.

Reis boeken naar Rome?

Wil je graag Rome ontdekken? Rome is een erg mooie en authentieke stad. Voor liefhebbers van citytrips een absolute must to go.  Benieuwd naar leuke eettentjes en bezienswaardigheden? Neem gerust eens contact met ons op. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Leuke excursies in Rome

Reactie plaatsen