Toscane

Toscane een adembenemende mooie regio met als hoofdstad Florence ( Firenze ). Toscane (La Toscana) is een regio in centraal Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië en de Marken, in het zuiden aan Latium en in het westen aan de Tyrreense Zee grenst.

Toscane staat bekend om zijn landschappen, tradities, geschiedenis, artistieke erfenis. Het wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance, en bevat bekende musea zoals de Uffizi en het Palazzo Pitti.
Van de Etrusken tot de Romeinen tot de Renaissance, Toscane is misschien wel de grootste verzameling van kunst in de wereld, van buitengewone schilderijen en beeldhouwwerken tot fresco’s en architectonische meesterwerken.
Bezoekers van Toscane komen om verschillende redenen. Velen komen op zoek naar schone kunst, anderen om het buitengewone landschap te verkennen.

Fijnproevers en wijnliefhebbers dalen af in Toscane om te genieten van de eenvoudige maar heerlijke gerechten en wijn . Wandelaars genieten van de bergpaden , fietsers de glooiende heuvels , zomervakantiegangers de zeekust en eilanden . Studenten komen om de prachtige Italiaanse taal en cultuur te leren .
Toscane staat ook bekend om zijn wijnen. Samen met de regio Piemonte behoort Toscane tot de beste wijnstreken van Italië. Bekende wijnen zijn Chianti, Brunello di Montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano.
Geniet van deze prachtige wijnen bij de verschillende landgoederen.

Er is veel te zien en te doen in Toscane, de moeilijkheidsgraad is echt waar te beginnen. Zeker, de meeste moeten beginnen met Florence , en dan verder gaan naar Siena en Pisa . De ‘Città di Arte’, kunststeden: Arezzo , Cortona , San Gimignano en Lucca zijn ook bijna een ‘must’.

Bestemmingen Toscane

Appartementen

Villa's