galllipoli puglia

TENUTA MONTICELLI - ALEZIO / PUGLIA

ET EEN ADEMBENEMENDE UITZICHT OVER DE BAAI van GALLIPOLI

beschikbaarheid aanvragen

Een heerlijke sfeer, een langzaam en ontspannen levensritme   

Tenuta Monticelli, gelegen op het platteland buiten de stad Alezio ligt op slechts 3 km afstand van het prachtige Gallipoli, waarvan de oude stad nog steeds de vestingwerken van een oud kasteel en de prachtige kathedraal van Sint Agatha heeft. Dit is het gebied van Puglia dat bekend staat als de Salento. Langs de kust zijn enkele van de mooiste stranden en lido's.


Het prachtige landgoed is omgeven door 6 ha landelijk groen en eeuwenoude olijfboomgaarden.  Dankzij het gebruik van lokale bouwtechnieken zijn de gewelfde plafonds in tufsteen, de typische steen van de Salento, de open haarden en de ondergrondse graanschuren die ooit tarwe hadden opgeslagen bewaard gebleven. Geniet bij het zwembad met rondom olijfbomen en aromatische geuren, en in vele hoekjes om een boek te lezen, naar muziek te luisteren, te luieren in absolute stilte en krekels.


Tenuta Monticelli organiseert in de maanden mei en juni " Dolce Salento " een Salento gebakcursus, gegeven door de meester-banketbakker Antonio Campeggio dell'Arte Bianca di Parabita, een lid van de prestigieuze Italiaanse Academie van Banketbakkers, leer hoe de  typische pasticciotto van Lecce, de taralli, mostaccioli en amaretti worden gemaakt. Voor fijnproevers en kookliefhebbers, Er zijn ook kook- en baklessen waar je kunt leren om traditionele Salento-gerechten te maken, zoals 'sagne ncannulate con la ricotta forte' (lange verse pasta met ricottakaas).

Negen moderne kamers ingericht met meubels van een lokale ambachtsman

Er zijn 9  kamers: 3 bevinden zich op de begane grond van Tenuta Monticelli en hebben een eigen tuin, terwijl de andere 2 zich op de 1e verdieping bevinden en toegang hebben tot panoramische terrassen. Vier nieuwe kamers bevinden zich in twee nieuwe bijgebouwen omgeven door tuin. De muren zijn helder wit tegen het parelgrijs van deur- en raamkozijnen, en de smeedijzeren ledikanten en hemelbedden, samen met de meubels gemaakt door een lokale ambachtsman, vallen allemaal op door hun kwaliteit en design.

43+

keren geboekt

100%

genieten

9,2

waardering 

landhuis twee persoons kamer

kamers

Lichte kleuren en lichte, comfortabele kamers. 

zwembad

Samen met de overige gasten is het genieten van het zwembad

wifi

WiFi

Wifi aanwezig

uitzicht panoramisch

panoramisch uitzicht

Adembenemende uitzichten over de omgeving

wandelen

Wandel- en fietspaden te over.

buffet

ontbijt

Uitgebreid ontbijt met huis gemaakte producten

Salento is een land dat langzaam ontdekt moet worden...

tenuta monticelli - alezio 

Wij publiceren geen exacte prijzen. Dat lijkt misschien raar, maar dit komt omdat de accommodaties allen met flexibele dagprijzen werken naar gelang vraag en aanbod. Je krijgt dus altijd het beste tarief.


Vanaf € 185 tot € 295 per nacht.

Wat klanten zeggen...

zeer persoonlijke sfeer, geweldige locatie met een mooi uitzicht. Kamer zeer schoon en met een mooi groot terras, Het ontbijt was erg goed.

Gert K.

zeer attente welkom. Zeer mooie faciliteiten tussen het comfort van de kamer, de nette inrichting en het zwembad met een prachtig uitzicht.  

P. Senff