Taormina, de parel van Sicilië | Wat moet je gezien hebben?
in Regio's
3 min. leestijd

Taormina, de parel van Sicilië | Wat moet je gezien hebben?

Vier jaar heb ik in deze parel gewoond. Een absoluut voorrecht, want het is en blijft een adembenemend mooi stadje. De hoofdstraat van de stad, de Corso Umberto, loopt van noord naar zuid tussen twee oude stadspoorten: Porta Messina en Porta Catania, genoemd naar hun dichtstbijzijnde steden. Tussen deze twee poorten bevindt zich Taormina in een voetgangersgebied, dus geen drukte van scooters en auto’s. Hier vind je allerlei soorten winkeltjes: mooie antiekzaken, souvenierswinkeltjes, kleine supermarktjes en elegante kledingzaken. Je kunt dus naar hartelust dwalen. Wat je ook absoluut niet mag missen zijn de nauwe zijstraatjes met kleine restaurantjes en winkeltjes.

taormina

Taormina ontdekken

Wanneer je via de Porta Messina binnenkomt zie je links en rechts van de Corso Umberto de leuke zijstraatjes met bloemen gevuld en waar je veel kleine winkeltjes en speciaalzaken kunt vinden. Ga de naar de Via Teatro Greco naar de meest beroemde bezienswaardigheid van Taormina: het goed bewaard gebleven Grieks- Romeins amfitheater met adembenemende landschap van de Etna en de zee op de achtergrond. Er vinden hier vele concerten en uitvoeringen plaats. Overdag is het een aanrader maar vooral ’s avonds dan is het sfeervol verlicht en met uitzicht op de zee met zijn lichten van de kust. Het Antico Teatro is een hoogtepunt welke je niet mag missen.

Loop verder over de Corso Umberto totdat je op het prachtige plein: Piazza IX Aprile, komt. Hier kun je genieten van het adembenemende uitzicht over de baai van Naxos en richting de Etna. Je kunt hier natuurlijk ook even een terrasje pakken maar de prijzen zijn hier hoog, een cappuccino of doppio espresso zijn al gauw rond de € 4.00. Wel moet je even genieten van de barokke schoonheid van de Chiesa di San Giuseppe en de gotische kerk van St. Augustinus (nu de stadsbibliotheek).

Loop onder de klokkentoren naar het oudste deel van Taormina. Hier versmalt Corso Umberto en worden de winkels kleiner. Wanneer je bijna bij de Porta Catania bent, komt de straat weer uit op ‘mijn’ plein: Piazza Duomo. Ga de kathedraal in en zie de beroemde Byzantijnse Madonna , die, volgens het verhaal, door de engelen in een put is achtergelaten.

Een tip: Elke zaterdag is er wel een bruiloft en ik kan zeggen dat is een geweldig spektakel. Ga op het terras zitten van mijn favoriete bar: Billy & Billy, en geniet. Nog enkele meters op de Corso Umberto en je ziet ook de Porto Catania.

Accommodaties Sicilië bekijken

stad sicilië

Taormina zelf zien?

Wil jij de parel van Sicilië met eigen ogen aanschouwen? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van leuke excursies.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

 

Reactie plaatsen