Stresa aan Lago Maggiore: accommodaties, bezienswaardigheden en tips
2 min. leestijd

Stresa aan Lago Maggiore: accommodaties, bezienswaardigheden en tips

Stresa is één van de meest exclusieve toeristische bestemmingen van het Lago Maggiore. En heeft zijn aristocratische allure behouden met zijn statige hotels met heerlijke uitzichten over het meer.

Ontdek Stresa

Het hart van de stad is de prachtige oever van het meer: een elegante promenade met weelderige tuinen en kleurrijke bloemperken met uitzichten over de Golf van Borromeo en de negentiende-eeuwse villa’s, luxe hotels in barok- en art nouveau-stijl inclusief de prachtige Villa Bolongaro. Het centrum van Stresa is gezellig met volop winkels, cafés en restaurantjes.

Vanuit Stresa mag je een bezoek aan de betoverende Borromeïsche eilanden niet overslaan. Het mooie, het rijke en het arme eiland. De parels van het Lago Maggiore.

Bezienswaardigheden

Wanneer je van wandelen houdt dan is de top van de Mottarone, een absolute aanrader.
Gelegen tussen het Lago Maggiore en het Lago d’ Orta. Bekend om zijn mooie hellingen. De top is te berieken met de auto. De laatste 9 km moet je tol betalen, omdat de weg van de familie Borromeo is. Naar boven wandelen? Dan moet je er ong. 4,5 uur voor uit te trekken.

stresa kabelbaan

Maar bijzonder mooi is de rit met de kabelbaan (20 min.) vanuit Stresa. Stap halverwege even uit en bezoek de Giardino Alpinia, deze op 807 m. hoog gelegen, ongeveer 4 ha. grote botanische tuin werd in de jaren 30 aangelegd. Het is een alpentuin met meer dan achthonderd planten en een onvergetelijk uitzicht over het Lago Maggiore.

Isola Bella

Isola Bella, het ‘mooie eiland’ is ook wel de bekendste. In 1630 kocht graaf Carlo III Borromeo met de bouw van een villa op de rotsen, waar er toen alleen maar kleine eenvoudige vissers-hutjes stonden. Hij noemde het naar zijn vrouw Isabella. Er werden terrassen aangelegd met prachtige tuinen met zeldzame planten. Het barokke Borromeopaleis met zijn zes originele grotten zijn nu een paradijs.

Isola Madre

Isola Madre, hier is het heerlijk wandelen en genieten van een Engelse landschapstuin. In 1590 bouwde Renato Borromeo hier een imposante villa. Wanneer je de villa bezoekt lijkt het net of je er woont, gedekte tafels, baldakijnen, lakeien in livrei (levensgrote poppen), familieportretten en kostbare meubels. Bekijk ook de vele poppen en theaterrekwisieten.

Isola dei Pescatori

Isola dei Pescatori, ziet eruit als een schilderij. Er zijn kleine huisjes dicht tegen elkaar aan gedrukt aan smalle straatjes. Er wonen op dit moment nog ongeveer 35 personen. Nu zijn er restaurantjes, kleine winkeltjes voor toeristen. Maar het blijft nog steeds een aanrader.

Accommodaties aan Lago Maggiore

Wilt u graag het dorpje Stresa bezoeken en ontdekken? Zoekt u een accommodatie aan Lago Maggiore? Wij sommen een aantal populaire locaties voor u op!

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen