DAGTRIP TOSCANE BOEKEN

           BEZOEK SAN GIMIGNANO, SIENA, CHIANTIGEBIED EN MONTERIGGIONI

55+
keren geboekt 
100%

genieten van het italiaanse eten

middeleeuwse stadjes bezoeken

dagtour toscane boeken (streek chianti) 

Bezoek drie middeleeuwse stadjes en de Chianti-streek in één dag op deze tour.

Verken het hart van prachtig Toscane op een dagtour naar San Gimignano en Siena, en ontdek vervolgens de wijnregio Chianti. Vanuit Florence rijd je per luxe busje naar Gimignano: UNESCO-Werelderfgoed en een schitterend voorbeeld van een middeleeuws Italiaans stadje.

San Gimignano met haar beroemde torens staat aan de Via Francigena op de heuvels van de Val D'Elsa. Het stadje is beroemd om de Vernaccia di San Gimignano-wijn, saffraan en het Santa Fina-aardewerk. Je krijgt de tijd om op eigen gelegenheid rond te struinen in dit typisch Toscaanse stadje en de prachtige pleinen, kerken en steegjes te verkennen.


Wijnproeven in het Chianti gebied 

Ten slotte richting het Chianti-gebied, waar u zult genieten van adembenemende landschappen. Uw besluit de dag op een beroemd wijndomein waar u een rondleiding krijgt door de wijnkelders. Hier worden wijnen, olijfolie en de balsamicoazijn geproduceerd. Geniet vervolgens van de heerlijke Chianti rode wijn, samen met zelfgemaakte kleine hapjes.


Siena bezoeken 

De tweede stop is in Siena. Hier begint de rondleiding bij de Piazza del Campo, beroemd om de Palio, de bekende paarden race tussen de verschillende wijken in Siena en om zijn prachtige voorbeelden van gotische architectuur. U kunt ook een bezoek aan het prachtige Palazzo Pubblico met de Torre del Mangia brengen. Flaneren door de kleine straatjes is ook absoluut de moeite waard.


Ontdek Monteriggione

De derde stop is in het prachtige Monteriggioni, waar de middeleeuwse stadsmuren intact zijn gebleven. Het belangrijkste plein, de Piazza Roma, is de perfecte plek om te genieten van de geschiedenis van de stad en beleef de typische Toscaanse sfeer  – terwijl u geniet van een welverdiend ijsje!


Inbegrepen:

  • Reis per GT-bus of personenbus met airconditioning
  • Deskundige meertalige gidsen
  • Lunch bestaande uit typisch Toscaanse gerechten (vegetarisch menu beschikbaar op aanvraag)
  • Begeleide tour door Siena
  • Vrije tijd in San Gimignano
  • Bezoek aan het fort Monteriggioni
  • Wijnproeverij en bezoek met gids aan een Chianti landgoed


€ 62,50 p.p.