Sirmione aan het Gardameer: tips en bezienswaardigheden
2 min. leestijd

Sirmione aan het Gardameer: tips en bezienswaardigheden

Sirmione ligt gedeeltelijk op een schiereiland dat zich ongeveer 4 km uitstrekt in het lage Gardameer, in de provincie Brescia. Het staat bekend om de unieke charme van het oude stadscentrum, met zijn smalle en onregelmatige steegjes, de thermale baden van Catullus , de kerken “Santa Maria Maggiore” en “San Pietro” in Mavino, de ruïne van de Romeinse villa van de dichter Catullus, ook bekend als “Grotta di Catullo”.

Ontdek Sirmione

In Colombare in Sirmione vind je de wekelijkse markt die elke maandag plaats vindt, terwijl in Lugana in Sirmione deze op vrijdag plaatsvindt. Het is altijd leuk om op een Italiaanse markt rond te lopen met antiek, de lokale producten, de kleding, tassen en schoenen. Na een actieve ochtend op de markt kun je genieten van de lokale keuken in de historische steegjes van Sirmione.

sirmione

Bezienswaardigheden in Sirmione

Rocca Scaligera is een kasteel in Sirmione aan het Gardameer. Het kasteel wordt aan drie kanten omgeven door het meer en bevindt zich op het smalste stukje van het schiereiland Sirmione. Het kasteel heeft twee ophaalbruggen. Het is een van de meest complete en best bewaarde kastelen in Italië. De bouw van het fort begon rond het midden van de 13e eeuw, waarschijnlijk op de overblijfselen van een Romeins fort. De ligging, direct aan het Gardameer, is echt adembenemend en verwelkomt je via de ophaalbrug direct in het centrum van Sirmione. Het kasteel kan alleen aan de buitenkant worden bezocht: vanaf de ingang klim je omhoog naar de muren met uitzicht op het meer, vervolgens naar beneden en klim je uiteindelijk de toren op voor het beste uitzicht over de hele stad.

Na een bezoek aan het kasteel, verdwaal je in de straten van het centrum tussen ambachtswinkels, kleding, restaurants en bars met magisch uitzicht op het meer. Midden in dit dorp vind je ook het prachtige huis van Maria Callas dat open is voor tentoonstellingen.

In de omgeving van Sirmione is een bezoek aan Desenzano del Garda,  9 kilometer verderop een absolute aanrader, die ook per boot bereikbaar is. En vergeet het gezellige Salò niet. In het noorden van het prachtige meer zijn de stadjes Malcesine, Limone sul Garda en Riva del Garda een aanrader. De rit er naar toe is al adembenemend mooi, maar ik raad je aan om de boot te nemen en een mooi tocht te maken over het meer.

Accommodaties aan het Gardameer

Wilt u graag aan het Gardameer verblijven? Zoekt u een accommodatie aan het Gardameer? Hieronder vindt u enkele accommodaties:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen