Siena: bezienswaardigheden, accommodaties en tips
3 min. leestijd

Siena: bezienswaardigheden, accommodaties en tips

Siena telt ruimt 52.000 inwoners en is gelegen in de prachtige regio Toscane. Siena is een zeer authentieke stad met een prachtige geschiedenis. Het is dan ook niet voor niets dat Siena samen met Florence, Pisa en Lucca tot de grootste toeristische trekpleisters van Toscane behoort.

Bezienswaardigheden in Siena

Bent u in Siena of bent u van plan om naar Siena af te reizen? Hieronder vind u enkele bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn!

Piazza del Compo

Het Piazza del Campo is het stadsplein van Siena. Men vermoedt dat dit stadsplein de oorsprong van de stad is. Het plein heeft de vorm van een schelp en is wereldwijd bekend. Het is ongetwijfeld één van de mooiste middeleeuwse pleinen van Europa.

piazza del campo in siena

Duomo di Siena

Duomo di Siena is de kathedraal van de stad. De start van de bouw van de bouw is in de 12e eeuw gestart. Velen zeggen dat dit misschien wel het mooiste gebouw van de stad is. De kathedraal is 77 meter hoog en is werkelijk prachtig gedecoreerd.

Palazo Pubblico

Een prachtig paleis in Siena, gelegen aan één van de beroemdste pleinen namelijk: Piazza del Campo. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt als stadshuis, ook vind je het Museum Civico hier terug!

Torre del Magnia

Een prachtige klokkentoren van maar liefst 87 meter hoog. Torre del Mangia is onderdeel Palazo Pubblico wat jarenlang als paleis heeft gediend.

siena bezienswaardigheden

Pinoteca Nazionale

Een nationaal museum in het stadscentrum van Siena. Je vindt hier prachtige schilderijen van Italiaanse kunstenaars. Het museum is gevestigd in de paleizen Brigidi en Buonsignori en is zeer de moeite waard om te bezoeken!

Weer en klimaat in Siena

In Siena komt doorgaans weinig extreem weer voor. De zomer en wintertemperaturen liggen doorgaans niet heel ver uit elkaar. Zo is het in januari de gemiddelde maximumtemperatuur zo’n 10 graden en in augustus ligt dit gemiddelde rond de 29 graden.

Neerslag is redelijk gelijkmatig verdeeld het is niet dat er in bepaalde maanden extreme droogte is. Of dat het in bepaalde maanden extreem veel regent.

Wilt u de stad Siena bezoeken? Dan zijn de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober zeer aan te raden!

Accommodaties in Siena

Wilt u graag een verblijf boeken in Siena? Dan is het goed om te bepalen wat het doel is van uw verblijf. Wilt u Siena in een paar dagen ontdekken? Dan is het slim om een accommodaties te boeken in het centrum van Siena. Daardoor zijn de loop of fietsafstanden te overzien waardoor u in korte tijd het meest van deze prachtige stad kan zien.

Tip: prachtige B&B in Siena

bed and breakfast siena

Reizen naar Siena

Er zijn verschillende manieren om naar Siena te reizen. Je kunt ervoor kiezen om in de auto te stappen. Vanaf Utrecht moet je dan rekening houden met zo’n 14,5 uur reistijd. Mocht u met de trein willen dan moet u rekening houden met zo’n 22 uur reistijd. Ook is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. Een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam neemt zo’n 2uur in beslag.

Excursies in Siena

Siena is absoluut een prachtige plaats om te bezoeken. Ben jij opzoek naar leuke excursies. Hieronder vind je een aantal suggesties:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen