Sicilië: bezienswaardigheden, het weer & de mooiste stranden
4 min. leestijd

Sicilië: bezienswaardigheden, het weer & de mooiste stranden

Het belangrijkste eiland van Italië is het prachtige Sicilië. Het eiland ligt midden in de Middellandse Zee en heeft een inwonersaantal van om en nabij 5 miljoen mensen. Het eiland is erg populair bij toeristen uit de hele wereld. En heeft met de grote diversiteit aan prachtige stranden en steden als Palermo en Catania ontzettend veel te bieden.

Bent u van plan om naar Sicilië af te reizen? Zoekt u een vakantiebestemming, organiseert u een teamuitje of gaat u op zakenreis? In dit artikel komt u alles te weten over deze fantastische bestemming.

Weer en klimaat in Sicilië

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten wat voor weer het is in Sicilië. De zomer op het Italiaanse eiland duurt van eind mei tot oktober. In die periode moet u denken aan zeer warme dagen met temperaturen van ruim boven de 30 graden.  In de maanden oktober en november moet u rekening houden met zware regenbuien en harde windhozen. De temperatuur ligt in die periode rond de 20 graden.

De wintermaanden op Sicilië zijn van eind december tot begin maart, de temperatuur daalt in die maanden naar zo’n 8 graden gemiddeld. Daarnaast neemt de kans op regen toe.

Mooiste stranden van Sicilië

Veel mensen reizen vanwege de hitte in de zomermaanden af naar Sicilië. Het is een ideale bestemming voor een prachtige zonvakantie. Sicilië heeft meerdere prachtige stranden, we sommen er een paar op:

Strand in Cefalu

Dit strand is erg bekend en met name in de zomermaanden erg toeristisch. In de overige periodes van het jaar valt het qua toerisme erg mee en is het een stuk rustiger. Vanaf het water heeft u uitzicht op het dorpje La Rocca en op het natuurgebied Parco Naturale Regionale Delle Madonie. Werkelijk een plaatje! De combinatie van relaxen aan het strand en rondstruinen door het dorpje Cefalu maakt het voor velen één van de mooiste stranden.

cefalu

San Vito La Capo

Bent u een echte liefhebber van stranddagen? Dan is het zeer aan te raden om het strand van San Vito La Capo te bezoeken. Het twee kilometer lange zandstrand ligt tussen de steden Palermo en Trapani in. De prachtige donkere klif steekt heerlijk af bij de heldere, blauwe zee. Absoluut de moeite waard!

Vendicari Noto Strand

Dit strand is nog niet zo bekend. Maar het is adembenemend. Een goudkleurig strand met op de achtergrond de prachtige groene natuur. Vergeet niet om deze unieke plaats vast te leggen op camera.

Spiaggi Sampieri

Dit drie kilometer zandstrand heeft voor iedereen iets te bieden. Het is een prachtige combinatie gezelligheid, rust en natuur. U vindt in een bepaald gedeelte gezellig bars, maar als u doorloopt maakt de gezelligheid plaats voor een oase aan rust. Erg veelzijdig en zeker de moeite waard!

Bezienswaardigheden Sicilië

Sicilië heeft naast stranden nog meer te bieden. We noemen een paar bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Taormina

Taormina is het oudste en misschien wel leukste stadje van Sicilië. De restaurants, leuke winkels, prachtige architectuur en stranden maken het tot een bruisend en levendig geheel.

taormina

Noto

Noto is één van de belangrijkste baroksteden van Italië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In 1693 is de stad verwoest door een hevige aardbeving, nadien is de stad aan de hand van architect Rosario Gagliardi opnieuw opgebouwd.

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië. Het plaatsje ligt in het noordwesten van Sicilië en ligt hierdoor aan de Tyrrheense zee en aan de Middellandse zee. De stad herbergt ruim 600.000 inwoners en heeft qua architectuur, restaurants, prachtige straatjes en leuke winkeltjes veel te bieden.

Etna

De Etna is een vulkaan op het eiland. De vulkaan is een heuse toeristische trekpleister. Moet gezegd dat niet alleen de vulkaan prachtig is om te bezoeken, ook de omgeving om de vulkaan heen is zeer de moeite waard! Bent u opzoek naar een excursie om de vulkaan Etna van dicht bij te bewonderen? Met deze excursie trekt u met een deskundig persoon naar de top van de vulkaan!

etna sicilie

Accommodaties op Sicilië

Bent u er zeker van dat u naar Sicilië wilt afreizen? Maar zoekt u nog een accommodatie om te verblijven? De veelzijdigheid van dit eiland is weer te zien in de veelzijdigheid van de accommodaties. U kunt ervoor kiezen om op het prachtige platteland te verblijven maar u kunt ook een accommodatie kiezen op Lipari, een eiland wat onderdeel is van de Eolische eilanden.

Overzicht van veel geboekte accommodaties op Sicilië

Is dit niet wat u wilt? Wilt u graag Sicilië ontdekken? Dan is een rondreis wellicht iets wat u aanstaat. Onderstaande rondreizen zijn erg populair en veel geboekt. Misschien sluit het goed aan bij uw wensen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen