San Marino: bezienswaardigheden, tips en accommodaties
2 min. leestijd

San Marino: bezienswaardigheden, tips en accommodaties

San Marino, officieel de Republiek San Marino, is gelegen aan de oostelijke kant van de Apennijnen. Het is een enclave omringd door Italië. Het land is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. De hoofdstad is San Marino en heeft de kleinste bevolkingsomvang van alle leden van de Raad van Europa.

San Marino, is genesteld tussen de Italiaanse regio’s Le Marche en Emilia Romagna, deze schitterende republiek is een perfecte plek voor een dagje uit en heeft bezoekers verrassend veel te bieden. Ben je in de buurt dan is een bezoek een absolute aanrader, het is prachtig en eigenlijk onverstelbaar, een prachtig koninkrijk dat zo uit een plaatjesboek lijkt te komen. Schitterende uitzichten en landschappen, fraaie straatjes, heerlijk eten en voordelige prijzen.

San Marino biedt vele musea, waaronder: het staatsmuseum, met zijn rijke schilderijencollectie, archeologische voorwerpen en andere items; het San Francesco Museum, met een geweldige collectie aan schilderijen uit de 16e eeuw; het Museum voor Moderne en Hedendaagse kunst; het Museum van Oude Wapens; het Wassenbeeldenmuseum; het Museum van Nieuwsgierige Voorwerpen; het Ferrari en Abarth Museum; het Vampier Museum; en het Martelmuseum. Het is eigenlijk gek dat een klein staatje zoveel gevarieerde soorten musea telt, maar goed nieuws voor bezoekers omdat er allerlei interessante plekken zijn om te bezoeken en voor alle verschillende smaken.

Uniek en prachtig

San Marino heeft veel te bieden en heeft ook nog eens zijn eigen leger, dat hoewel een van de kleinste ter wereld, tot op de dag van vandaag opvalt door de schitterende uniformen en de wissel wordt uitgevoerd met veel pracht en praal. De traditie van de wisseling van de wacht vindt plaats van april tot september, elk half uur van 8 tot 18 uur in het Palazzo Pubblico.

san marino prachtig

Het nationale “stadium” in de oude stad van San Marino is bijzonder klein en biedt plaats aan maar ongeveer honderd bezoekers. De nationale sport is kruisboogschieten. San Marino neemt sinds 1960 meestal deel aan de Olympische Spelen, maar won nog nooit een medaille.

San Marino heeft een nationaal voetbalelftal dat deelneemt aan kwalificatiewedstrijden voor het EK en WK voetbal. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Olympisch Stadion in Serravalle. De wielerkoers Ronde van Italië heeft dertien keer San Marino als aankomstplaats van een etappe gehad. Zowel Nederland (Jan Nolten in 1956) als België (Eddy Merckx in 1969) hebben één ritwinnaar in San Marino. De laatste keer dat San Marino etappeplaats was, was in 2019. Motorcoureur Manuel Poggiali en voetballer Massimo Bonini zijn de beroemdste sportmensen uit San Marino.

Accommodaties in regio Emilia Romagna

Wilt u graag San Marino ontdekken? Zoekt u een accommodatie in de regio Emilia Romagna? Hieronder vindt u een verzamelpagina met accommodaties.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen