prachtige culinaire reis door piemonte 

ontdek de regio en zijn lokale producten

planning 
direct boeken
100+
keer is deze prachtige ervaring geboekt 

8

deze vakantie wordt hoog beoordeeld 
100%

geschikt voor italië liefhebbers

individuele georganiseerde vakantie in piemonte 

Maak op individuele basis kennis met de uitstekende Italiaanse keuken en de prachtige natuur van Piemonte in Noord-Italië. Deze reis kun je vanaf 2 personen boeken. Reis met eigen (huur) auto of je vliegt op Turijn of Milaan en wij verzorgen een voordelige auto voor je.


Ontdek de lokale producten van Piemonte 

Op culinair gebied klopt het hart van de regionale keuken in de Langhe, een prachtige regio in Piemonte. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt. De ware koning van de regionale keuken en de trots van Italië op culinair gebied is natuurlijk de witte truffel die hier veelvuldig voorkomt.


In de lente zorgt de witte bloesem van de in bloei staande peren- en kersenbomen samen met de roze perzikbloesem en de ontluikende wijnstokken voor een kleurrijke aanblik. In de zomer zijn het de aardbeienvelden en de bijenhouderij die de aandacht trekken.

De herfst is oogsttijd: druiven, olijven, paddestoelen en natuurlijk hazelnoten worden geoogst.


Bijzonder aan deze reis in Piemonte 

 • Genieten van goede lokale specialiteiten
 • Proeven van de beroemde Piemontese wijnen (Barolo & Barbera)
 • Op truffeljacht
 • Wandelen over de Piemontese historische paden (wandelkaarten beschikbaar!)


Planning rondreis Piemonte (Italië)

Dag 1: Aankomst in het hotel in Turijn, mocht je vroeg in Turijn aankomen en ben je een liefhebber van musea, dan kun je enkele musea bezoeken zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana of het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro. Op maandag zijn veel musea in Turijn gesloten.

Dag 2: Na het ontbijt heb je tijd om Turijn verder te ontdekken. Turijn, de hoofdstad van Piëmonte, werd vroeger “De deur naar Italië” genoemd vanwege de strategische geografische positie. Het is van oorsprong de hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige koninklijke paleizen, de imposante kerken en de prestigieuze paleizen. Deze stad heeft een groot aantal bijzondere plekken die zeker een bezoek waard zijn: het Lingotto-complex, voormalige Fiat-fabrieken, nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ met de slow food supermarkt Eataly en Pinacoteca. Turijn is inmiddels dé enogastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de “Salone del Gusto “. Later in de middag rijd je naar Cuneo (± 1,5 uur), waar je incheckt in het hotel. ’s Avonds geniet je van een diner met traditioneel Italiaanse ingrediënten.  

Dag 3: Na het ontbijt checkt uit en heb je de gelegenheid om Cuneo te ontdekken. Op dinsdag is er een markt die zeker de moeite waard is om te bezoeken.  ’s Avonds arriveer je in de accommodatie in de Roerostreek waar een avondmaaltijd met lokale traditionele gerechten voor je wordt bereid.

Dag 4: Na het ontbijt rij je naar het hoger gelegen gedeelte van Piemonte: de “Alta Langa”. Dit gebied wordt gekenmerkt door de Alpen en de teelt van hazelnoten. Vandaag ontdek je wat je allemaal met de hazelnoot kunt doen en waar deze allemaal voor wordt gebruikt. Wist je trouwens dat in Alba de fabriek van Nutella staat en dat Piemonte de grootste hazelnootproductie van Europa heeft?  Bezoek een hazelnootfarm en na een bijzondere uitleg kan een proeverij natuurlijk niet overgeslagen worden en geniet hier van een heerlijke “brunch”.  Na deze ervaring bezoek je later in de middag een grappa-distilleerderij gevolgd door een proeverij (niet beschikbaar in de zomer periode – deze activiteit zal dan worden vervangen door een andere activiteit). ’s Avonds genieten van een heerlijk diner met lokale traditionele gerechten bij je accommodatie.

Dag 5: Na het ontbijt gaan we koken. Samen met een chefkok een typisch Italiaans gerecht klaarmaken en aansluitend genieten van je klaargemaakte de lunch met uiteraard bereidt met lokale producten! Na de lunch ontmoet je de “truffelprofessor”. Deze deskundige vertelt alles over de culinaire trots van Italië. Onder leiding van de “trifulau” en zijn truffelhond ga je zelf op zoek naar truffels. ’s Avonds geniet je weer van een heerlijk diner met lokale traditionele gerechten.

Dag 6: Na het ontbijt heb je de gehele dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Dag 7: Na het ontbijt richting Alba waar de weekmarkt is. Het is heerlijk wandelen door deze oude stad met haar vele torens. In de vele cafe’s kun je genieten van een echte cappuccino en later eventueel lunchen in één van de restaurants. Na de lunch gaat het richting de mooie Barolostreek en bijvoorbeeld het wijnmuseum in Barolo bezoeken. ’s Avonds is er de avondmaal met lokale producten bij de accommodatie.

Dag 8: Na het ontbijt einde programma, geniet eventueel nog van een paar mooie dagen in deze regio, welke wij graag voor je reserveren.

voorkom dat je misgrijpt...

boek nu

Wat zit er bij de reis inbegrepen?

 • 1 nacht in Turijn in een comfortabel viersterrenhotel in een 2-persoons-kamer met ontbijt
 • 1 nacht in Cuneo in een comfortabel viersterrenhotel in een 2-persoons-kamer met ontbijt
 • 5 nachten in een zeer comfortabele agriturismo in een 2-persoons-kamer met ontbijt in de Langhe/Roero streek
 • 5 diners
 • 1 speciaal samengestelde Piemontese lunch
 • Kookworkshop Piemontse keuken (uitleg in het Engels) met als afsluiting een lekkere lunch
 • Truffelzoeken samen met een officiele truffel-deskundige
 • Bezoek en wijnproeverij in het wijnmuseum in Barolo (uitleg in het Engels)
 • Entree en bezoek aan een grappa- disteleerderij
 • Entree en bezoek wijnproeverij in wijnkelder (uitleg in het Engels) met Brunch
 • Bezoek en uitleg hazelnotenboerderij (uitleg in het Engels)
 • Reisboek: Genieten in Piëmonte (1 exemplaar per boeking)


Wat zit er niet bij de reis inbegrepen?

 • Heen- en terugreis, wij adviseren je graag
 • Eventuele huurauto, wij adviseren je graag
 • Drankjes tijdens diner
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten: 35.00 


Informatie culinaire vakantie

 • Vertrek: begin mei tot half oktober met uitzondering van augustus.
 • In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt zijn. Wij adviseren om deze reis op een zondag te beginnen.
 • In samenwerking met Natuurlijk Reizen
Ontdek lokale producten uit Piemonte

vakantie in piemonte

Italië: fietsreis boeken

reis van acht dagen 

Een georganiseerde reis van acht dagen
Verblijf in Italië

inclusief verblijf

Het verblijf, daar hoeft u niet achteraan. Dat hebben wij voor u geregeld.
Piëmonte ontdekken

culinair Piemonte

Inbegrepen is een kookworkshop, meerdere diners & lunches, wijnproeverij en het bezoek aan een hazelnootboer.

Italië: leuke reis boeken

Reisboek

Je gaat niet met lege handen naar huis. U ontvangt een prachtig boek: genieten in Piëmonte.

vanaf € 895 p.p.