rondreis comomeer

Wandelen en culinair genieten...

planning 
direct boeken
45+
keer is deze prachtige reis geboekt
1000+
gewandelde kilometers (totaal)
10.000+
prachtige comomeer plaatjes geschoten 

groepsreis: wandelen en genieten rondom het comomeer

Tussen de bergtoppen, temidden van mooie valleien zijn bijzondere producten te vinden. Een voorbeeld hiervan is “de bitto”, dit is een zeer oude traditionele kaas. Het recept werd van generatie op generatie in de herdergemeenschap overgedragen. De wijngaarden uitgestrekt op de terrassen langs de bergflanken van Valtellina zorgen voor rode wijn van hoge kwaliteit die internationaal wordt geprezen. Er is zelfs een Inferno bij! Ontdekkingstocht door culinaire tradities en mooie natuur. 


Wandelreis rondom Comomeer 

Deze reis is een ware ontdekkingstocht door culinaire tradities en gaat via verborgen valleien en karakteristieke dorpjes rondom het Comomeer. De ambachtelijke producties lijken oneindig en het warme onthaal bij de families die wij bezoeken tijdens deze reis zijn op zich al de moeite waard. Een boottocht over het meer laat ons verder kennismaken met deze mooie omgeving.


We wandelen over middeleeuwse paden en laten ons leiden door de geuren van wilde planten en kruiden die ons omringen. Het hooggebergte met haar

vergezichten daagt ons uit tot verder avontuur. Tijdens deze reis wandelen wij door de bergen over goede paden. De duur van de wandelingen varieert tussen de 4 – 6 uur en zijn geschikt voor iedereen met enige wandelervaring en een goede basisconditie.


Planning georganiseerde reis

Dag 1: Aankomst Milaan en vervolgens gaan we richting Bellano. ’s Avonds bezoeken we een ‘enoteca’ in Bellano. We proeven er heerlijke wijnen en lokale traditionele gerechten. Via een korte avondwandeling keren we terug naar Oro. Er is een hoogteverschil van 80m, dus het is een beetje klimmen gedurende een twintigtal minuten.


Dag  2: Na het ontbijt nemen we de bus naar het plaatsje Premana om daarvandaan naar de ‘berghut’ Casera Vecchia te wandelen, een prachtige route van ong. 5 uur. Onderweg genieten we dan van een heerlijke picknick lunch van lokale specialiteiten. Rondom de ‘berghut’ grazen de koeien waarvan de melk gebruikt wordt om de beroemde Bitto kaas te maken. ’s Avonds wordt er een heerlijke traditionele maaltijd voor ons bereid. De overnachting is bij Casera Vecchia, waar meerdere kamers worden gedeeld. Het is primitief maar door de goede sfeer is het goed toeven hier.


Dag  3: In de vroege ochtend is het mogelijk om bij het melken van de koeien aanwezig te zijn. Na het ontbijt beginnen we aan de afdaling naar het plaatsje Premana waar een heerlijke lunch op ons wacht. Hier staat de bus weer voor ons klaar en brengt ons weer richting Bellano. Diner is in een lokaal restaurant in Bellano. We worden verwend met traditionele lokale gerechten.


Dag  4: We gaan met de bus naar de stad Como de Nederlands talige gids neemt ons mee om deze mooie stad te ontdekken. Het oude stadscentrum, direct aan het meer is omgeven door een oude stadsmuur. Het centrum is te voet te bereiken via een van de diverse toegangspoorten in de stadsmuur. Auto’s zijn in het grootste gedeelte van het oude centrum niet toegestaan. De dom van Como, de kathedraal Santa Maria Assunta is het belangrijkste religieuse gebouw van Como. De Dom ligt dichtbij het Comomeer en is een van de meest opmerkelijke monumenten van Noord-Italië. Het is de laatst gebouwde Gotische kerk in Italië. Het centrum van Como kenmerkt zich door een gezellig plein met uitzicht op de Dom. Vanuit dit plein kun je via diverse smalle straatjes het oude stadscentrum ontdekken, waar zich tegenwoordig leuke, moderne winkels gevestigd hebben. We keren terug naar Bellano met de bus.


Dag  5: We trekken de hoogte in naar afgelegen oorden. In de vroege ochtend nemen we de boot naar Menaggio. Vandaar wacht een bus op ons en brengt ons naar Breglia, ong. 7 km. van Menaggio en op een hoogte van 752m. Vanuit hier gaan we te voet naar de Rifugio Menaggio op een hoogte van 1.383m. Hier zullen we ook overnachten. Maar we gaan nog even iets hoger. We gaan richting de Forcoletta (1.627 m). Je hebt een prachtig uitzicht op het Comomeer aan de zuidkant en een uitzicht op de alpenweiden en Val Sanagra in het noorden, en al snel bereik je de kleine kapel van S.Amate.


Dag  6: Na het ontbijt wandelen we terug richting Breglia, hier staat de bus weer klaar en brengt ons naar de boot. Nog even een mooie boottocht naar Bellano, waar we weer genieten van de omgeving en de prachtige wandeling.


Dag  7: Na het ontbijt maken we een boottocht over het meer langs de verschillende dorpjes te beginnen bij het adembenemende Menaggio, hier genieten we ook van de lunch. Vervolgens richting het chique Bellagio. In dit prachtige dorpje aan de oever van het Comomeer met haar imposante villa’s. In het dorp zelf zijn mooie nauwe straatjes, prachtige uitzichten over het meer en leuke winkeltjes te vinden. Na hier heerlijk rond te hebben gelopen gaan we met de boot richting heerlijke Varenna met zijn gekleurde huisjes, en nemen vervolgens de trein terug richting Bellano. Bij terugkomst in de B&B wacht ons een diner.


Dag  8: We maken ons klaar voor de terugreis of misschien plak je er nog een week aan vast aan het prachtige Comomeer.

voorkom dat je misgrijpt...

boek nu


Wat zit er bij de reis inbegrepen?

 • Heen en terugreis
 • Overnachtingen op basis van 2 pers. kamer met badkamer en toilet
 • 7 x ontbijt
 • Alle  bezoeken met proeverijen zoals beschreven in het programma
 • 7 x diner inclusief drankjes
 • 7 x (picnick) lunch
 • Alle in het programma genoemde vervoer en bagagevervoer
 • Nederlandse reisbegeleiding


Wat moet u zelf regelen?

 • Extra drankjes
 • Eventuele avondmaaltijd op de dag van terugreis
 • Toeslag éénpersoonkamer € 175.00
 • Eventuele entreegelden
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Reis-/annuleringsverzekering
 • € 50,- Bagagetoeslag voor 23 kg (€ 25,- per enkele reis)
 • Reserveringskosten: € 35.00


N.B. Voor diegenen die zich binnen vier weken voor vertrek opgeven, kan een toeslag worden geheven i.v.m. hogere kosten van het vliegticket!

In samenwerking met Natuurlijk Reizen

ontdek het comomeer 

in groepsverband wandelen

reis van acht dagen 

Een georganiseerde reis van acht dagen
wandeltocht 1 week Comomeer

inclusief verblijf

Verblijf rondom het Comomeer is geregeld 
Comomeer rondreis wandelen

Nederlandse reisbegeleiding

Er is Nederlandse reisbegeleiding aanwezig 

comomeer ontdekken te voet

ontdekkingstocht nabij het comomeer 

Ontdek de prachtigste plekjes rondom het Comomeer 
italie wandelreis

heen en terugreis 

Jehoeft niet achter de heen- en terugreis aan.  Dit is wordt voor je geregeld!
wandelen met lekker eten en drinken comomeer

eten en drinken 

Ontbijt, lunch en diner en enkele drankjes zijn inbegrepen

vanaf € 1195,-