Rome

Rome, de bakermat van de beschaving, Rome caput mundi , of gewoon Rome, de stad met duizend gezichten. De zetel van het pausdom, zijn huidige gelaatsuitdrukking is het resultaat van ontelbare stedenbouwkundige en architectonische aanpassingen die door zijn lagen en door de millennia lopen.

Imperial Rome is zeker dat wat het bekendst is. De pracht van de Oudheid is vandaag de dag levend en zichtbaar in de hoofdstad: van het Colosseum tot de keizerlijke fora, de Domus Aurea, het Pantheon en Circus Maximus.
Eén leven is niet genoeg om Rome echt te kennen. Dat is in ieder geval wat inheemse Romeinen en inwoners hier zullen vertellen.

Piazza Venezia kan worden beschouwd als de centrale kern van de stad, met het onmiskenbare Vittoriano of Vittorio Emanuele II-monument, aan de voorkant van het grote trappenhuis en de Altare della Patria of het altaar van het vaderland , ter nagedachtenis van zoveel gevallenen wiens namen nooit het slagveld hebben verlaten .

De charmante straatjes van Trastevere, de Romeinse wijk Trastevere bruist ’s avonds van het leven. Er zijn veel gezellige restaurantjes, bars en terrassen die tot diep in de nacht zorgen voor een levendige sfeer. Het is echter ook heerlijk om ’s ochtends door Trastevere te dwalen, als je de charmante straatjes nog bijna voor je zelf hebt.

Appartementen

Hotels