Romantische locaties in Italië
5 min. leestijd

Romantische locaties in Italië

Zo staat Italië ook wel een beetje bekend, voor alle leeftijden eigenlijk wel toch?  Er zijn prachtige historische steden. Wat dacht je van Milaan, Florence, Turijn en natuurlijk Rome. Elk van deze romantische steden heeft een unieke charme. Ik geef je een paar tips maar eigenlijk is heel Italië, romantiek…

Het prachtige Milaan

Milaan bevat vele prachtige musea, galerijen, kerken en andere historische gebouwen voor stellen om te bezoeken. Enkele van de beroemdste musea zijn de Cenacolo Vinciano met het schilderij van het Laatste Avondmaal en het La Scala-theatermuseum met prachtige historische kostuums en theatersets. Historische en adembenemende kerken die moeten worden bezocht, zijn onder meer de Duomo, met bijna 3500 beelden en Santa Maria delle Grazie, de kerk waar Leonardo da Vinci het laatste avondmaal schilderde .

Vergeet ook de spectaculaire Porta Venezia-tuinen niet, ze dateren uit de achttiende eeuw en zijn  adembenemend mooi in de lente. Een bezoek aan Milaan zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek aan een Italiaans kasteel. Het Castello Sforzesco, het biedt je een kijkje in het koninklijke verleden. Om het af te sluiten is Navigli een aanrader, waar je vele leuke winkeltjes en cafés vindt voordat je de avond romantisch afsluit met een wijntje en/of een diner.

Als je dan toch in Milaan bent, dan is een wedstrijd bezoeken van AC Milan erg aan te raden.

naviligi Milaan

Navigli – Milaan

Stad Florence

Florence, paren wandelen graag hand in hand langs de oever van de rivier de Arno en genieten van de Ponte Vecchio, de middeleeuwse brug met aangebouwde huisjes, hangend over het water van de Arno, die de stadsdelen van Florence met elkaar verbindt.

Of door enkele van de prachtige paleizen in de omgeving, waaronder het Pitti Palace, Strozzi Palace en het Rucellai Palace. Het Bargello Museum is de thuisbasis van het schilderij van Donatello, David.

florence

Maar, Florence is meer dan David en de Renaissance alleen. Zo bevinden zich er tevens talloze straatjes om uren door te slenteren. Florence mag met recht ‘de stad van de liefde en romantiek’ genoemd worden. Met je geliefde mag je ook de beroemde Piazzale Michelangelo met zijn adembenemende uitzichten over de stad niet missen. Zorg ervoor dat je ook even buiten de grenzen van Florence de nabijgelegen wijngaarden bezoekt en geniet van de heerlijke wijnen uit de direct omgeving van Florence.

eten en drinken florence

Turijn: stad in Piemonte

Turijn een stad in Piemonte, de meest romantische plek in Turijn, het symbool vanaf waar je de stad en de besneeuwde Alpen kunt aanschouwen. Ik geloof niet dat er veel andere gebouwen zijn die zo’n panorama bieden, in Italië. Er gaat niets boven de Mole – je kunt de top bereiken via de trap of lift. Je vind hier ook het National Museum of Cinema. Het biedt verschillende tentoonstellingen en interactieve vertoningen.

romantiek turijn

Een stedentrip Turijn is absoluut verrassend. Het uitzicht op de Alpen, die op een uurtje rijden liggen, de aanwezigheid van koffiehuizen en chocolaterieën. En slowfood, zalige slowfood…  In Turijn kennen ze natuurlijk, zoals in de rest van Italië, hele fijne espresso. Maar wil je doen als de locals, dan drink je in Turijn bicerin. Dit drankje bestaat uit 3 gelijke delen espresso, chocolademelk en warme melk. Een ontzettend lekkere versnapering. En dit drankje kun je het beste bestellen op de plek waar het is uitgevonden: Caffè al Bicerin. Daar ben je trouwens in goed gezelschap, want Alexandre Dumas en Mozart dronken er ook al eens een kopje.

turijn

De geliefde en prachtige stad: Rome

Rome, tenslotte moeten jij en je geliefde de prachtige stad langs de westkust van Italië bezoeken. Bekend als de Eeuwige Stad en is de thuisbasis van Vaticaanstad. Prachtige  architectuur in overvloed, te beginnen met het Pantheon, de Castel Sant ‘Angelo was een pauselijk fort in de zesde eeuw.

rome romantisch

De wijk Trastevere mag absoluut niet gemist worden tijdens een romantisch weekend. Gezellige straatjes en pleintjes met leuke winkeltjes en aangename terrasjes waar je prima kunt genieten van de Italiaanse keuken. Dat is Trastevere. Geniet overdag van deze wijn en in de avonduren is het romantisch en heel gezellig. Het leuke aan Trastevere is dat je hier niet het gevoel hebt in een miljoenenstad te zijn, maar in een aangename mediterrane provinciestad.

trastevere

Rome telt meerdere pleinen die de stad sfeer geven. Ieder plein heeft een totaal eigen karakter. Maar pleinen die je moet bezoeken zijn het rechthoekige en grote Piazza Navona, het Piazza di Spagna waar je de Spaanse Trappen vindt en het Piazza del Popolo. Als je Rome bezoekt zul je vanzelf ook een keer op het Piazza Venezia terecht komen waar het immense eerbetoon aan Victor Emanuelle II de aandacht trekt.

rome bij nacht

Rome verandert ’s nachts in magie

Italië in z’n geheel

Italië is romantiek . Je kunt het vinden in een van de prachtige en unieke steden en dorpen op het platteland. Of je nu door een stadsstraat slentert of een geheime tuin ontdekt, Italië wacht op jou en je geliefde om de ware betekenis van ‘amore’ te ontdekken

De romantiek van Italië zelf ontdekken?

Wil jij het prachtige en romantische Italië zelf beleven? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van leuke excursies.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

 

Reactie plaatsen