Riva del Garda: bezienswaardigheden, tips en accommodaties
3 min. leestijd

Riva del Garda: bezienswaardigheden, tips en accommodaties

Bent u nog op zoek naar een vakantieverblijf om deze zomer door te brengen? Houdt u ook zo van warm weer, lekker eten en een prachtige omgeving? Dan is het mooie, Italiaanse dorp Riva del Garda bij uitstek dé ideale plek voor u en uw gezelschap.

Het weer in Riva del Garda

Riva del Garda ligt zoals de naam al doet vermoeden bij het Gardameer. Het dorp is met zo’n 15.000 inwoners een van de grotere in zijn soort. Vanwege de noordelijke ligging heeft Riva del Garda een iets ander klimaat dan de omliggende dorpen. Het weer in het hoogseizoen is nog steeds erg warm, maar vanwege de ligging in bergachtig gebied koelt het hier wat sneller af dan elders. De berg aan de westelijke kant van het dorp geeft al vrij vroeg in de middag zijn schaduw waardoor de temperaturen in het dorp niet te tropisch worden en u dus niet wordt geremd in uw doen en laten vanwege de hitte.

Populaire plaats aan het Comomeer

Net als de temperatuur is ook het uiterlijk van het dorp Riva del Garda wat minder mediterraan dan de rest van de omgeving. De huizen, hotels en winkelstraten hebben eerder wat weg van een Zwitsers dorp dan een Italiaans plaatsje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het dorp in trek is bij de Duitse en Zwitserse toeristen. Ook de fanatieke fietsers hebben Riva del Garda al gevonden. In de omgeving van het dorp zijn veel mountainbikers en wielrenners actief die zeer regelmatig een tussenstop nemen in het relatief koele dorp. Als u ook houdt van een beetje beweging is het zeer aan te raden om een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Het huren van een fiets is op verschillende plekken in de omgeving te bewerkstelligen.

bezienswaardigheden riva del garda

Bezienswaardigheden Riva del Garda

In het dorp Riva del Garda en de omgeving daarvan is veel te doen en te bekijken. Wij zetten een aantal opties voor u op een rijtje:

De Rocca

Aan het water in het dorp ligt een burcht die enkel via een brug te bereiken is. Dit eeuwenoude gebouw doet tegenwoordig dienst als stadsmuseum. In dit museum vindt u onder andere archeologische vondsten uit de omgeving en oude schilderswerken of objecten die met Riva del Garda of omliggende dorpen te maken hebben.

De drie stadspoorten

Deze poorten aan de ingangen van het dorp zijn nog volledig intact en zeker het bekijken waard.

Chiessa dell’Inviolata

De kerk ziet er van de buitenkant wat sober uit. Maar dat maakt hem van binnen alleen maar mooier. Een absolute aanrader!

Torre Apponale

Deze 34 meter hoge toren zorgt voor een mooi uitzicht over het dorp.

Torbole

Dit dorp dichtbij Riva del Garda heeft een lang kiezelstrand waar u langs het meer met gezellige restaurantjes op loopafstand. Ideaal voor als u een dagje aan het meer wilt vertoeven.
Arco: Dit dorp ligt op slechts vijf minuten rijden van Riva del Garda en is ‘the place to be’ als u houdt van een buiten sporten. U kunt hier heel goed mountainbiken, klimmen en hardlopen, maar winkelen is in dit dorpje ook een aanrader.

tips riva del garda

Pregasina

Voor het allermooiste uitzicht over het Gardameer moet u kwartiertje rijden richting het dorp Pregasina. Tip: Zorg ervoor dat u hier iets voor zonsondergang aankomt en u kunt optimaal genieten van het prachtige uitzicht.

Accommodatie of rondreizen?

Bent u van plan om het Gardameer te bezoeken? En zoekt u nog een mooie accommodatie? Of bent u er nog niet helemaal uit waar u verblijft, maar wilt u wel het Gardameer bezoeken? Dan is een rondreis langs de drie Noord-Italiaanse meren (Comomeer, Gardameer en Lago Maggiore) wellicht iets voor u. Mocht u iets heel anders zoeken? Vraag het ons gerust!

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Leuke plaatsen aan het Gardameer

Reactie plaatsen