Regio Le Marche in Italië: heuvels, bergen en richting de kust
4 min. leestijd

Regio Le Marche in Italië: heuvels, bergen en richting de kust

Het hoogste bergmassief in de regio en een van de eerste vier in de hele Apennijnen, is dat de prachtige Sibillini-gebergte, gelegen tussen de provincies Fermo, Ascoli Piceno en Macerata. De kust wordt in het midden onderbroken door het voorgebergte van de Conero, met spectaculaire kalkrotsen en vertegenwoordigt het hoogste punt van de kust van Marche en van de hele Adriatische kust, met kliffen van meer dan 500 meter hoog maar met uitzicht op de zee.

Ontdek regio Le Marche

Le Marche is echt een regio om te ontdekken voor de veelheid aan mooie landschappen. Een regio met duizend gezichten en duizend kleuren. Gele zonnebloemvelden, groene heuvels en natuurparken. Het het rood van de tradities, folklore en cultuur en ten slotte de blauwe, de diepe zee, meren en rivieren. 180 kilometer kustlijn, met 26 kustplaatsen met uitzicht op de Adriatische Zee, gekenmerkt door prachtige stranden, pittoreske baaien.

kustplaatsen le marche

In het binnenland is er daarentegen een heerlijk landschap. Van groene en gouden heuvels met  bossen en weilanden die elkaar afwisselen met tarwevelden en olijfgaarden. De Marche is een van de rijkste regio’s van Italië met cultureel erfgoed: 500 pleinen, meer dan 1000 belangrijke monumenten, 37 forten, 106 kastelen, 15 forten en 170 torens en duizenden kerken.

regio le marche

Eten en drinken in Le Marche

Op het gebied van eten en wijn heeft de regio Marche een gastronomische traditie van eenvoudige en echte ingrediënten, unieke smaken, voornamelijk op basis van vlees als ook gerechten op basis van schaaldieren, blauwe vis en zeevruchten. Truffel. De Marche is een van de weinige Italiaanse regio’s met een uitstekende productie van alle belangrijke truffelsoorten, zowel wit als zwart. Paddenstoelen plukken is ook een mooie traditie in de bergen.

Dankzij de 7200 hectare aan olijfgaarden is de Marche een regio die bijzonder geschikt is voor de productie van olie van hoge kwaliteit. Het is een regio dat rijk is aan weiden waar het vee op natuurlijke wijze wordt gevoerd, waardoor een rijke en gezonde melk wordt geproduceerd. Er zijn veel kazen van koemelk, schapenmelk, geitenmelk en gemengde kazen, welke worden geproduceerd in de verschillende gebieden van Le Marche.

De heuvels van de Marche zijn het ideale gebied voor de productie van zoete en geurige druiven. Deze zijn ideaal voor het produceren van wijnen van uitstekende kwaliteit. Er is een grote verscheidenheid aan wijnen, bijv. Rosso Conero, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Vernaccia di Serrapetrona of Verdicchio di Matelica. Er zijn tal van festivals en braderieën die te maken hebben met het vieren van de wijn. En geniet van de vele mooie routes om de regio te verkennen en te genieten van kunst, traditie en cultuur.

eten en drinken in Le Marche

Reis boeken naar Le Marche?

Wil jij graag je reis boeken naar Le Marche in Italië? La Vacanza kan je hiermee helpen! Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen