Puglia

Puglia, de uitloper van de Italiaanse laars , is een betoverende regio die zich in de lengte verspreidt langs de zee – prachtige stranden die elke reiziger zullen verrassen, van het zandstrand Torre dell’Orso en Porto Cesario , tot de rotsachtige, keien bedekte Riviera van Otranto en Santa Maria di Leuca.

Puglia is de meest oostelijke regio (landstreek) van Italië. De hoofdstad is Bari. Puglia is in Italië de voornaamste producent van olijven. In het zuidelijkste deel van Puglia, in de streek Salento wordt veel wijn verbouwd waaronder de bekende Negroamaro en Primitivo. Daarmee behoort Apulië ook, naar volume, tot een van de belangrijkste wijnstreken in Italië.

Het dichtbeboste binnenland heeft de status van nationaal park. Een andere veelbezochte badplaats is Gallipoli aan de Ionische Zee. De belangrijkste kunststad van de regio is Lecce dat als een van de belangrijkste baroksteden van de wereld beschouwd mag worden.

Ten zuidwesten van de regionale hoofdstad Bari ligt Alberobello met zijn bijzondere trulli. Deze witte ronde huizen met hun kegelvormige daken hebben de plaats veel bekendheid bezorgd. De meest bezienswaardige steden zijn hier: Trani, Giovinazzo en Bisceglie. Op de hoogste van deze plaatsen ligt ook het bekendste bouwwerk van de regio; het achthoekige kasteel van Castel del Monte dat afgebeeld staat op de Italiaanse 1 eurocent.

Bestemmingen Puglia Italië

Appartementen

Villa's