een foodtour door florence...

lokale favorieten en klassieke gerechten

boek direct 
55+
keren geboekt 
100%
genieten van de stad florence

via een culinaire tour

9,3
beoordeeld 

de smaken van florence: 10 proeverijen

Ontdek Florence met het beste eten dat de Toscaanse streek te bieden heeft. Geniet van allerlei lekkernijen  die variëren van hartig tot zoet tot gewoon geweldig! Matteo neemt je mee op de culinaire tour  waar alles wat je proeft een heerlijke herinnering zal zijn.

Het begint uiteraard  met een espresso en een zoet gebakje, een cantucci. Bezoek een plaatselijke bakker om deze heerlijke tour door de stad te beginnen en probeer hun verse en dagelijkse producten.

We gaan naar de lokale dagelijkse  Sant'Ambrogio-markt, waar je de plaatselijke drukte zult zien! Hier vind je de verste producten zoals vlees, vis en vers bereide pasta. Geniet van een proeverij van hun seizoensfruit!

Probeer de favoriet van een local: coccolo, een gefrituurd stuk brooddeeg en een decadent Toscaans met zoute droge prosciutto en  een verse kaas die "stracchino" wordt genoemd. Er zijn verschillende variaties die je kunt proberen, kies degene die je het lekkerst  vindt of ontvang een gepersonaliseerde aanbeveling van Matteo.


Terwijl je door het stadscentrum loopt, ga je naar de volgende proeverij, de beroemde antipasti! Probeer deze lokale delicatesse, een panini met finocchiona (salami) en roomkaas. Wat zou een Toscaanse culinaire reis zijn zonder wijn en kaas? Je bezoekt  een  enoteca, waar je geniet van de wijn onder genot  van authentieke smaken en gerechten van hoge kwaliteit.

Aan het einde van je foodie-avontuur, eindig je met een klassiek, een lekker gelato. Je gaat naar een plaatselijke ijsfabrikant en geniet van de eigen gemaakte, vele soorten ijs. 


Dit is het plan van Matteo:

  •       We beginnen de tour met een sterke Italiaanse koffie in een historische pasticceria in de stad
  •       je gaat genieten van een van de meest typische Toscaanse smaken, cantucci, in een bakkerij die dateert uit de jaren 1920
  •       We bezoeken de  beroemdste markt  van de stad: Sant 'Ambrogio
  •       Geniet van de meest interessante stand op de markt om de lokale delicatesse te proeven, Cocolli, de lokale bevolking is er dol op!
  •       Op naar een  authentieke Enoteca om de beroemde finocchiona-salami en olijven te proberen
  •       Ontdek een verborgen originele wijnkelder, waar je lokale kazen, bruschettas met truffelpasta en natuurlijk de beste wijn in de stad zult proeven
  •       Is er een betere manier om de tour te beëindigen dan met een artisanale gelato, in een van de oudste gelateria's in de stad!


Wat is inbegrepen?

*  Locale gids

*  7 proeverijen

*  1 kop koffie

*  1 alcoholisch drank


Dit is wat deze tour uniek maakt:

*  Geniet van de heerlijke proeverijen

*  Proef lokale zoete lekkernijen: cantucci en gelato

*  Ontdek Florence hapje voor hapje

*  Eet zoals de locals en voel je als een local

*  Ontvang tips over de locale eetcultuur

eettoer door Florence Toscane

genieten in florence

Florence: Foodtour

Foodtour

Foodtour Excursies

dè nr 1 in excursies

45,-

Matteo heeft ons kennis laten maken met het heerlijke eten in Florence. Zeer deskundig en informatief, maar ook met veel plezier. We zijn al terug geweest naar enkele van de lokale plaatsen waar we tijdens de tour zijn geweest. Bedankt, Matteo

Hans (58)