Poveglia spookeiland | Waarom is Poveglia spookachtig?
1 min. leestijd

Poveglia spookeiland | Waarom is Poveglia spookachtig?

Venetië moet je natuurlijk gezien hebben als Italië liefhebber, maar vergeet de prachtige lagune van Venetië niet. Het bestaat uit 166 kleine eilandjes met elk hun eigen kenmerken.

Een stad, zo mooi, mysterieus en oud heeft natuurlijk een geschiedenis en talloze gebeurtenissen die zich er hebben afgespeeld. Er zijn verhalen over geesten, spoken, kabouters en meer. Graag wil ik één eilandje gelegen, in de lagune, met een spookachtige bestemming uitlichten. Het wordt beschouwd als een van de meest spookachtige plaatsen in heel Italië.

Het eilandje heet Poveglia, gelegen tussen Venetië en het Lido in de lagune van Venetië.

Waarom is Poveglia spookachtig?

Sinds 2000 v. Chr. is het bewoond en door de eeuwen heen is het voor allerlei doeleinden gebruikt. In de 14e eeuw moesten de bewoners hals of kop het eiland verlaten en er werd het gebruikt voor een militaire buitenpost om de lagune te beveiligen. In de 16 en 17e eeuw was er de Bubonische pest en was het een massale begraafplaats voor de besmettelijke doden en een plaats waar de zieken in quarantaine werden geplaatst. Wanneer je maar tekenen had dan werd je van je familie gescheiden en naar het eiland gestuurd. Na 40 dagen quarantaine werd je gecheckt en was je beter dan kon je terug naar huis, maar helaas waren er maar weinig die dat ook deden. En zo werden er duizenden lichamen verbrand op het eiland.

In de 18e eeuw werd het ook een controlepunt waar schepen die Venetië binnen wilden streng werden gecontroleerd voordat ze de stad mochten betreden. In de 20e eeuw, werd het gebruikt als een ziekenhuis voor geesteszieken met geruchten over gruwelijke experimenten waar de patiënten aan zouden zijn blootgesteld.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, is het eiland bijzonder spookachtig is en de lokale bevolking zegt dat het vervloekt is en vol geesten zou zitten. Het ziekenhuis is gesloten in 1968. De regering heeft geprobeerd het eiland in 2014 te verkopen tijdens een veiling verschillende partijen hadden belangstelling voor de herontwikkeling van Poveglia. Maar tot nu toe, is er helaas nog geen duidelijk plan voor dit vervloekte eiland.

Poveglia is niet toegankelijk voor het publiek, maar de griezelige aanwezigheid kan worden ervaren vanaf een boot op de lagune.

Excursies in regio Veneto

Veneto is een prachtige locatie voor uw vakantie. Ben jij opzoek naar leuke excursies. Hieronder vind je een aantal suggesties:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen