arrow_drop_up arrow_drop_down

Pasta en Pizza maken

Op een prachtig landgoed in Emilia Romagna

planning 
direct boeken

40+

keer is deze prachtige ervaring geboekt 

100+

gemaakte pizza's en pasta's 

9

deze reis is hoog beoordeeld 

kooklessen volgen in italië

Een geweldige culinaire trip om de twee populairste gerechten van Italië te leren maken. Gedurende de lessen leer hoe je de huisgemaakte pasta en pizza moet bereiden. Je zult ook enkele eenvoudige en snelle recepten proeven die ook makkelijk thuis te maken zijn.


Pasta's maken in Italië

Pasta (Italiaans voor deeg) is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Pasta is er gedroogd en vers en heeft vele vormen en bereidingswijzen. Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid (pasta secca all’uovo)), en pasta fresca (verse pasta). Pasta kan zowel in warme gerechten als in koude gerechten zoals de pastasalade gebruikt worden.


Pizza's maken in Italië

Pizza bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees, die doorgaans wordt gebakken in een oven. De oorsprong van de pizza ligt in het Middelandse Zeegebied. In veel landen rond de Middellandse Zee worden al duizenden jaren ronde broden gebakken, die als borden dienden.


Pas in de 17e eeuw werd melding gemaakt van pizza’s in Napels, waarbij men naar de armere delen van de stad trok om dit boerengerecht te eten. De mensen die ze maakten werden pizzaioli genoemd.


Kooklessen in Italië bijwonen

De kooklessen vinden plaats op een prachtig landgoed Borgo Pianello, gelegen in het hart van de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen, op iets meer dan een uur rijden van Bologna, Florence en Modena. De ideale plek om heerlijk te koken, in totale ontspanning, omringd door groen en natuur.


Op je vrije dag geven Stefania en Marco je graag alle info over de vele mooie wandeltochten die er te maken zijn in de omgeving. Of breng een bezoek aan de steden Bologna, Florence of Modena.


Planning georganiseerde kookreis

Dag 1 – donderdag

Aankomst en check in na 14:00u. Diner in het Gourmet Restaurant.


Dag 2 – vrijdag
Kookles: PIZZA DAG. Je leert de juiste ingrediënten te gebruiken voor het bereiden van een ‘echte’ Italiaanse pizza en je maakt uiteraard je eigen pizza in een houtoven. Natuurlijk ook een aperatief, lunch en wijnproeverij.


Dag 3 – zaterdag
Vrije dag voor heerlijke wandelingen in de omgeving of een aanrader is ook een bezoek aan de prachtige stad Bologna. Diner in het Gourmet Restaurant


Dag 4 – zondag
Kookles: Chef Stefania van Borgo Pianello verwacht je omo 10:00u. Samen met Stefania bereidt je de meest populaire pasta’s van Bologna: Tagliatelle, Ragú met Bolognese saus, Tortelloni en Fior di Latte. Aperitief, lunch (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en wijn)


Dag 5 – maandag
Vertrek rond 10.00u.

voorkom dat je misgrijpt...

boek nu


Wat zit er bij de reis inbegrepen?

  • 4 overnachtingen op landgoed Borgo Pianello
  • 2 kookdagen met lunch en wijnproeverij
  • Kookboek en een short
  • 2 Gourmet dinners in een lokaal restaurant in de omgeving
  • Informatie om lokale producenten van Parmigiano Reggiano, Mountain Grappa, Organic Jam; Balsamic Vinegar, Typical Cheese, local Wines te bezoeken
  • Suggesties om Bologna, Modena, Firenze, Lucca, etc.
  • Min. 4 pers. / max. 20 pers.

reis: kooklessen in italië

Italië: kookreis boeken

reis van vijf dagen 

Een georganiseerde reis van vijf dagen
Verblijf op landgoed in Italië

inclusief verblijf

Verblijf op een prachtig Italiaans landgoed is geregeld 
Reis in Italië: Italiaanse kooklessen volgen

Nederlandse reisbegeleiding

Er is Nederlandse reisbegeleiding aanwezig 

Italië: leuke kookreis boeken

kookboek en schort

Je gaat niet met lege handen naar huis. Je ontvangt een kookboek en een short.
565,-
Italiaanse cookies?