arrow_drop_up arrow_drop_down

piemonte, de regio van de prachtige wijnen 

kleine stadjes en kastelen worden omringd door heuvels

de PiEmonte een bestemming in het noordwesten van Italië

Piemonte ofwel: de voet van de berg. Een prachige regio met de landschappen van de Langhe en Monferrato, ze zijn heuvelachtig, met  wijngaarden,  kleine stadjes en kastelen. In noorden zijn er de wateren en rijstvelden, lange rijen populieren en oude boerderijen vormen het typische landschap van de vlaktes rond Novara en Vercelli. De prachtige stad Turijn is absoluut een bezoek waard en mag niet gemist worden op reis door de Piemonte

Ontdek de regio Piemonte 

 Turijn – de Italiaanse autoproductie hoofdstad – met zijn prachtige geschiedenis en indrukwekkend cultureel erfgoed. Bezoek de middeleeuwse kastelen – zoals het imposante fort van Ivrea, de beroemde residenties van het koninklijke huis van Savoye en de Sacri Monti (heilige bergen) verdienen het zeker om genoemd te worden.


Ontdekkingen en verrassingen van alle soorten zijn in petto voor bezoekers van de regio, waaronder een breed scala aan eten en wijn voor elke smaak. Piemonte produceert enkele van de beste rode wijnen in Italië: Barolo, Barbaresco, Gattinara, Ghemme, Nebbiolo, Freisa, Grignolino, Barbera en Dolcetto .

Wijnproeverijen in Piemonte

rondreizen piëmonte

ontdek onze rondreizen

excursies piemonte 

280,-

Ballonvaart over Piemonte 

Zweven over de glooiende heuvels en wijngaarden van de Langhe. Ervaar de magie van vliegen aangedreven door de wind en vuur. Stijgen tot een hoogte van 2.000 voet en zweven over de stad Turijn.

Georganiseerde rondreizen piëmonte 

rondreis piemont

8 DAAGSE RONDREIS | PIEMONTE

Mooie lokale producten en eeuwenoude tradities – een genot voor de echte fijnproever.
895,-
piemont fietsreis

8 DAAGSE RONDREIS | PIEMONTE

E-bike vakantie – je fietst op je E-bike door Piemonte, de bakermat van de Slow Food beweging.

895,-

piemont culinair

8 DAAGSE RONDREIS | PIEMONTE

Het culinaire hart van de traditionele keuken vind je in de Langhe – het wordt dus genieten.
1275,-

Locaties in Italië

Is het prachtige berglandschap van Piemonte niet wat jij zoekt? Vind jij locaties aan de prachtige Italiaanse meren zoals het Comomeer of Lago Maggiore mooier? La Vacanza organiseert maatwerk reizen, bedrijfsuitjes en vakanties door heel Italië. 

Italiaanse cookies?