piemonte, de regio van de prachtige wijnen 

kleine stadjes, wijngaarden en kastelen worden
omringd door unieke heuvels

de PiEmonte een bestemming in het noordwesten van Italië

Piemonte ofwel: de voet van de berg. Een prachige regio met de landschappen van de Langhe en Monferrato, ze zijn heuvelachtig, met  wijngaarden,  kleine stadjes en kastelen. In noorden zijn er de wateren en rijstvelden, lange rijen populieren en oude boerderijen vormen het typische landschap van de vlaktes rond Novara en Vercelli. De prachtige stad Turijn is absoluut een bezoek waard en mag niet gemist worden op reis door de Piemonte

Ontdek de regio Piemonte 

 Turijn – de Italiaanse autoproductie hoofdstad – met zijn prachtige geschiedenis en indrukwekkend cultureel erfgoed. Bezoek de middeleeuwse kastelen – zoals het imposante fort van Ivrea, de beroemde residenties van het koninklijke huis van Savoye en de Sacri Monti (heilige bergen) verdienen het zeker om genoemd te worden.

Ontdekkingen en verrassingen van alle soorten zijn in petto voor bezoekers van de regio, waaronder een breed scala aan eten en wijn voor elke smaak. Piemonte produceert enkele van de beste rode wijnen in Italië: Barolo, Barbaresco, Gattinara, Ghemme, Nebbiolo, Freisa, Grignolino, Barbera en Dolcetto .