Piemonte: klimaat, keuken, reisopties en nog veel meer
3 min. leestijd

Piemonte: klimaat, keuken, reisopties en nog veel meer

In het Noord-Westen van Italië ligt regio Piëmont. Deze historische en culinaire regio heeft met de stad Turijn veel toeristen wat te bieden. Turijn staat bekend om zijn prachtige pleinen en gebouwen. Daarnaast zullen veel voetballiefhebbers Turijn kennen van voetbalclub Juventus, een grootmacht in het Italiaanse voetbal.

Piëmont heeft elke reiziger iets te bieden. Of je nou een mooie stedentrip, actieve wandel of fietsvakantie, culinaire reis of een ontspannen zonvakantie aan het water zoekt. In Piëmont kan het, sterker: in de winter reist menig liefhebber van wintersport af naar één van de grootste internationale skigebieden.

Zoals je merkt is er voor iedereen wat mogelijk. Of je nou een vakantie, bedrijfsuitje of zakenreis op de planning hebt staan. Regio Piëmont is uiterst geschikt voor verschillende soorten reisverblijven. Wil je graag dat alles voor je geregeld wordt? Van reis tot verblijf en van excursie tot vergaderruimte. La Vacanza organiseert op basis van jouw wensen, aantrekkelijke en op maat gemaakte reizen.

Piëmont: beroemde wijnen en een culinaire keuken

Het landschap van Piëmont is adembenemend mooi. De Lariksbomen, Dennenbomen, uitgerekte weides en groene graslanden zijn duidelijke natuurkenmerken van deze regio. In deze prachtige omgeving vind je veel wijngaarden. Piëmont herbergt maar liefs 52.000 hectare aan wijngaarden. De regio produceert meerdere bekende wijnen, het produceren van deze bekende wijnen heeft internationale bekendheid opgeleverd.

Enkele bekende wijnen zijn: Nebbiolo, Dolcetto, Gavi en Asti Spumante. Wat te denken van Barolo en Barbaresco, deze staan niet alleen symbool voor regio Piëmont, maar voor het land Italië.

Het bruggetje van wijn naar eten is snel gemaakt. En dat is maar goed ook. De Piemontese keuken is over de hele wereld bekend en kent heerlijke smaken met verschillende culinaire tradities. Absolute uitblinker in de keuken is de witte Alba truffel. In de volksmond noemen ze dit het witte goud, deze truffel wordt voornamelijk gevonden in de heuvelige landstreek de Langhe. Mensen over de hele wereld trekken naar deze plaats voor het vinden van het witte goud. Een traditie die onlosmakelijk verbonden is aan de regio.

truffels-piemont

Wil je graag culinair Piëmont ontdekken? La Vacanza organiseert meerdere culinaire rondreizen. Meerdaagse reizen waarbij je de regio, wijnen en Piemontese keuken zult ontdekken.

Hoe reis ik naar Piemonte?

Ben je erover uit dat je naar Piëmont wilt afreizen? Dan is natuurlijk de vraag, hoe ga je daar komen? Er zijn drie opties, het is bijvoorbeeld goed mogelijk om met de auto naar Turijn te rijden. Vanaf Utrecht is het een kleine 1200 kilometer. Je zult dus rekening moeten houden met een rijtijd van ruim 11 uur.

We houden Turijn nog even aan voor het voorbeeld. Het is mogelijk om hier met de trein naar toe te reizen. Veel mensen zijn niet bekend met deze optie. Toch wordt er steeds vaker voor gekozen, en dat is niet voor niets. Mocht je vliegangst hebben maar zelf niet alert willen zijn tijdens je reis? Dan is het boeken van een treinreis iets voor jou. Je moet rekening houden met een tijdsduur van zo’n 10,5 uur. Bijkomend voordeel van reizen met de trein is dat het zo’n 4x minder CO2 uitstoot dan een reis met de auto.

Als laatste is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. Vanuit Nederland is het aan te raden om een ticket te zoeken waarbij de eindbestemming Milaan of Turijn is. Vanaf hier is de omliggende regio goed te bereiken. Vanaf het vliegveld in Turijn is het zo’n 1,5 uur rijden naar Lange (truffelregio). Mocht je naar Milaan vliegen en willen doorreizen naar Lange, dan moet je rekening houden met 209 kilometer rijden.

Wil je graag dat jouw vliegreis, autoreis of treinreis naar Piëmont, van A tot Z wordt geregeld? La Vacanza kan je hiermee helpen.

vliegtuig piemont

Weer en klimaat en Piëmont

Fan van hete temperaturen? Dan is het slim om jouw reis te boeken in maanden mei t/m oktober. In deze maanden is er amper neerslag, en met een gemiddelde temperatuur van 32 graden in augustus is het hier voor warmte liefhebbers, goed vertoeven. Gemiddelde temperaturen in december en januari liggen rond de 10 graden. In Piemont is het zo’n 176 dagen droog en ligt de temperatuur over een heel jaar genomen rond 17 graden.

Voor vrijwel elke weer liefhebber is Piemont geschikt. Of je nou op wintersport wilt, of de zon wil opzoeken, beiden kan. Zoek je een accommodatie of excursie?La Vacanza heeft een ruim aanbod aan verblijven en activiteiten, deze zijn door ons zelf getest en goed bevonden. Alleen maar om er voor te zorgen dat jouw verblijf zorgeloos verloopt.

Misschien vindt je dit ook interessant?

Georganiseerde rondreizen

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land
Reactie plaatsen