parma: geniet van de meest traditionele producten...

Van Parma: Parmesan, Parma Ham
& Balsamic Vinegar Tour

boek direct 
65+
keren geboekt 
100%
genieten in parma

8,8

beoordeeld 

Parma Tour: kaas, parmaham, balsamico- azijn, proeverijen en lunch   

Ontdek in slechts een halve dag drie van de meest beroemde en typische Italiaanse voedselproducten - Parmigiano-Reggiano-kaas, traditionele balsamico-azijn en Prosciutto di Parma-ham. Begrijp waarom ze zo uniek zijn op dit echte smaakavontuur van Parma.

De dag begint met vertrek uit Parma om 08:45 uur, richting de hooglanden en bezoek om een authentieke kaasmakerij van Parmigiano-Reggiano (Parmesan) Deze historische producent begon in 1846 en is een van de weinige die werkt met de volledige productiecyclus van gras tot koeien tot melk tot kaas. Ontdek hoe de "King of Cheeses" nog steeds wordt gemaakt, net zoals het eeuwen geleden was door de monniken die het uitvonden. Bekijk de handgemaakte productie, de zoutpoelen en de 'wielkathedraal', een grote verouderingsruimte met echte kaaswanden die bestaan uit maximaal 20.000 kaaswielen.


Om 10:30 uur, transfer naar de provincie Reggio-Emilia om een echte acetaia ( azijnkelder ) te bewonderen met oude vaten traditionele balsamico-azijn. Leer het verschil tussen het "zwarte goud" en de balsamico kruiden die je meestal in de supermarkten vindt. Geniet aan het einde van het bezoek van een proeverij van 3 verschillende leeftijden van traditionele balsamico-azijn.

Tussen 12:15 PM - 12: 30 PM ga je terug naar de provincie Parma om een echte Prosciutto di Parma PDO-producent te bezoeken. Bekijk alles, van de productiekamers voor vers vlees tot de verouderde kelders voordat je begint met een laatste proeverijlunch met Prosciutto di Parma BOB, andere typische lokale vleeswaren, Parmigiano-Reggiano, zelfgemaakt gebak, lokale wijn, water en koffie. Om 14.00 uur eindigt de tour en ga je terug naar Parma.


Highlights:   

  • Bezoek geselecteerde familieproducenten van Parmigiano-Reggiano, balsamico-azijn en Prosciutto di Parma
  • Volg rondleidingen door de productielocaties rechtstreeks met de eigenaars
  • Proef de kaas en azijn met inbegrepen proeverijen
  • Geniet van een inbegrepen proeverijlunch bij de hamproducent met lokale wijn


Wat is inbegrepen?

* Privé vervoer per auto / minibus / minibus

* Engelstalige bestuurder

* Onsite gidsen op de 3 locaties

* Proeverijen bij de kaasmakerij en bij de balsamicoazijnproducent

* Proeven / lunch bij de hamproducent

* Speciaal verrassingsgeschenk

Parma tour

de producten van parma

genieten rondom parma

Italië excursies

dè nr 1 in excursies

102,50

wat klanten vertellen...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"De gids wist veel te vertellen"

Leuk om langs alle fabrieken te gaan en de gids wist ontzettend veel te vertellen.

Carla (67)
"Het was  geweldig om te zien hoe deze heerlijke lekkernijen door kleine familiebedrijven worden geproduceerd"
Het was  geweldig om te zien hoe deze heerlijke lekkernijen door kleine familiebedrijven worden geproduceerd.  Onze gids Elena was heel goed, mooie verhalen en heel  informatief.  
Hans (56)
"De proeverijen op elke locatie waren een bonus"
Mooie bezoeken aan kleine, familiare fabrieken voor de productie van de  parmigiano reggiano, de parma ham en de balsamico-azijn. Heerlijke lunch op kleine, ook door een familie gerund restaurant. De proeverijen op elke locatie waren een bonus.
Emma (39)