Parma in regio Emilia Romagna: bezienswaardigheden en tips
2 min. leestijd

Parma in regio Emilia Romagna: bezienswaardigheden en tips

Parma vormde samen met Piacenza eeuwenlang een hertogdom (Hertogdom Parma en Piacenza), waaraan namen verbonden zijn als Margaretha van Parma en Alexander Farnese, kortweg de hertog van Parma, die in de geschiedenis van de Nederlanden een belangrijke rol hebben gespeeld. De huidige hertog van Parma is prins Carlos de Bourbon de Parme, zoon van prinses Irene der Nederlanden en prins Carel Hugo.

Parma is een van die plaatsen waar kunst, muziek, literatuur, geschiedenis, tradities en het plezier van het leven onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Bekende Parmezanen waren de operacomponist Giuseppe Verdi, die in de buurt van de stad werd geboren en naar wie het plaatselijke vliegveld is genoemd, de dirigent Arturo Toscanini en de filmregisseur Bernardo Bertolucci.

Parma, is ook de voedselhoofdstad van Italië. Het is de thuisbasis van unieke producten zoals de Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas). Het is ook de thuisbasis van enkele zeer belangrijke voedingsbedrijven, zoals Parmalat en natuurlijk de wereldberoemde pastaproducent: Barilla.

Parma en eten

De Parmezaanse kaas die duidelijk zijn naam naar Parma draagt, maar ook nog een wereld beroemd product, de Prosciutto di Parma , een van de meest erkende en prestigieuze hammen die er zijn. Barilla, de wereldleider in het produceren van pasta is eigenlijk het meest bekende Italiaanse merk ter wereld. Vergeet ook niet de lokale wijnen te proeven: in de heuvels van Parma Doc zoals Malvasia, Rosso en Sauvignon en de Fortana del Taro.

parma eten

Bezienswaardigheden in Parma

Een bezoek aan deze stad is een absolute aanrader, alleen al voor het eten als ook voor prachtige stad zelf, bezoek de doopkapel een van de mooiste gebouwen, met een achthoekige vorm. Het is een zeven verdiepingen tellend gebouw direct naast de stadskathedraal. De Duomo met zijn eenvoudige stijl en de indrukwekkende  klokkentoren zijn bekend voor deze stad. Verder de twee paleizen die zeer belangrijk zijn voor de geschiedenis van Parma: het centrale paleis van de gouverneur en het hertogelijke paleis, en dan de Cittadella, een fort gebouwd in de 16 de eeuw. Het is een must-see, alleen al de toegangspoort is de reis waard.

parma

Excursies in stad Parma

Wilt u graag de smaken van deze prachtige stad ontdekken? Dan is deze eettour absoluut de moeite waard. Benieuwd?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen