Monte Sagro een berg in Toscane: alles wat u moet weten
3 min. leestijd

Monte Sagro een berg in Toscane: alles wat u moet weten

In het noorden van de regio Toscane liggen de Apuaanse Alpen, niet ver van de Garfagnana en Lungiana. Dit alles ten noorden van Lucca. Het biedt geweldige uitzichten op het pittoreske en kenmerkende landschap van Toscane.

Monte Sagro

Ik kende het niet, maar de Monte Sagro is een berg in de Apuaanse Alpen, uitkijkend op de stad Carrara, het zijn negen toppen van het gebergte en een geweldige plek om te wandelen. Over prachtige paden loop je de Apuaanse Alpen in. Grasrijke heuvels en smalle paden richting de Monte Borla en vervolgens over stenige paden omhoog naar de Monte Sagro. Je kunt de valleien zien die ruig zijn door de aanwezigheid van het Carrara- marmer.

Het marmer welke beroemd werd door Michelangelo, hij maakt van deze marmer onder meer zijn wereldberoemde standbeeld van David. Het marmer vind je ook terug in meerdere gebouwen in Florence. De grillige kliffen en steengroeven bieden een prachtige diversiteit aan landschappen.

Afhankelijk natuurlijk van het jaargetijde, zijn de kleuren prachtig. Groen in de lente, geel in de zomer en herfst, wit in de winter. Wanneer je de top hebt bereikt dan wordt je natuurlijk wel beloond met een adembenemend uitzicht tot aan de Ligurische kust en de Middellandse Zee.

monte sagro

Ontdek de prachtige omgeving

Het is de meest westelijk piek van de Apuaanse Alpen met geweldige uitzichten over de gehele omgeving. De beklimming is niet moeilijk meer een beetje conditie is wel aan te raden. Voor het wandelen, is de westwand waarschijnlijk de mooiste optie, omdat deze zachter en met gras is en twee van de gemakkelijkste routes naar de top telt. Aan de basis van de berg kun je ook het marmeren bassin van Foce di Pianza en andere indrukwekkende steengroeven bewonderen. Er zijn meerdere routes om uit te kiezen op en rond Monte Sagro en je keuze hangt af van hoe lang je wilt wandelen, je eigen niveau van fitness en ervaring. Als je eenmaal de top bereikt dan zul je zien dat het niet al teveel ruimte biedt, en op de piek staat een groot kruis.

monte sagro

Een van de populairste routes naar de top is een drie uur durende route die begint bij Foce di Pianza (MSL 1280) en loopt naar het zuidoosten, volg de borden naar CAI trail 172 naar Foce della Faggiola en naar de grot del Sagro. Vanaf daar ga je verder naar de top op een ander, ongenummerd pad, dat een geweldig uitzicht biedt vanaf de Pizzo d’Uccello over de stad Vinca en de schitterende valleien. Vervolgens neem je je hetzelfde pad terug naar Foce di Pianza.

Vakantie in Toscane

Toscane leent zich perfect als vakantieadres. Ben jij opzoek naar een accommodatie in regio Toscane? Hieronder vind je een aantal suggesties:

Vind je het leuker om meerdere plaatsen in deze prachtige en groene omgeving te bezoeken? Dan is onderstaande rondreis erg aan te raden:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen