Modena in Emilia Romagna: bezienswaardigheden en tips
2 min. leestijd

Modena in Emilia Romagna: bezienswaardigheden en tips

Modena is een prachtige stad in Emilia Romagna, het is welvarend en een plek van kunst en cultuur en het middelpunt van het goede leven en van lekker eten. De prachtige monumenten die door de Unesco op de werelderfgoedlijst zijn gezet, zijn allen uit de Romaanse periode of de barok. Het is ook de geboorteplaats van Luciano Pavarotti en de snelle Maserati; en de thuisbasis van Ferrari.

Aanrader om te bezoeken

Modena waar de balsamico-azijn wordt geproduceerd. Een absolute aanrader is een bezoek aan een “acetaia”, hier kun je zien hoe het wordt geproduceerd en uiteraard proeven. Deze speciale azijn werd gemaakt van de most van Modena’s druiven en werd in de middeleeuwen geschonken aan de hertog van Este.

Slenter door deze heerlijke stad en begin op het door UNESCO aangewezen Piazza Grande, een groot en mooi plein. De kathedraal is uit de 12e eeuw, naast de deur is de hemelse witte marmeren klokkentoren die 87 meter hoog is en bedekt met een gotische spits. Op de Piazza Grande bevindt zich ook het  prestigieuze Caffe Concerto, de plek voor een goed  kopje koffie of een apertief met vrienden. De beroemde machtige Este-familie domineerde de politiek en het maatschappelijk leven van Modena van de jaren 1200 tot 1800. Het hertogelijk paleis en het bijbehorende Parco Ducale Estense waren slechts enkele van hun projecten. Het barokke Palazzo Ducale is nu de thuisbasis van de Italiaanse Militaire Academie. Een van de belangrijkste attracties van Modena is het Palazzo dei Musei een enorm paleis met vier musea en een bibliotheek.

modena bezoeken

Overige bezienswaardigheden

Op de Piazza della Pomposa en de omliggende prachtige straatjes bevinden zich vele lokale winkeltjes en restaurantjes. Breng ook een bezoek aan de overdekte markt, de Mercato Albinelli, hier koop je verse producten uit de omgeving.

Uiteraard mag het Ferrari-museum ook niet overgeslagen worden. Het Museo Enzo Ferrari is niet alleen een museum, maar biedt veel meer. In het futuristische paviljoen van meer dan 2500 m2 kun je niet alleen de getoonde auto’s bewonderen, maar ook verbaast staan van het ongelofelijke verhaal van Enzo Ferrari, zijn jeugd, zijn ontdekking voor het racen.

ferrari modena

Eten en drinken

Modena, zijn eten en heerlijke produchten: begin met wat gezouten ham ( prosciutto crudo ) , varkensvleesrendering en gezouten vlees ( cappello del prete ) met gnocchi fritti en crescentine , dan vraag naar wat cannelloni , een typische Modenese pasta gevuld met ricottakaas en tomatensaus, en sluit je diner af met dravers van gevulde varkens ( zampone ), varkensworsten ( cotechino ) of gemengd gekookt vlees ( bollito misto)) allemaal gegarneerd met een beetje van de beroemde balsamico-azijn! Je zou je waarschijnlijk behoorlijk vol voelen, maar een goede fles Lambrusco- rood zal van grote hulp zijn!

Modena is een bezoek waard; tussen de bezienswaardigheden, de sfeer, het eten en de locatie, wil je terugkeren om het meer te verkennen!

Accommodaties in regio Emilia Romagna

Wilt u graag Modena ontdekken? Zoekt u een accommodatie in de regio Emilia Romagna? Hieronder vindt u een verzamelpagina met accommodaties.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

  • Ontdek stad Ferrara in Emilia Romagna

 

 

Reactie plaatsen