Menaggio | Het weer, bezienswaardigheden en meer tips
2 min. leestijd

Menaggio | Het weer, bezienswaardigheden en meer tips

Menaggio is een plaatsje in het Noorden van Italië en is voor zo’n 3000 Italianen de thuisbasis. Je vindt het plekje terug in regio Lombardije op de westoever van het welbekende Comomeer. Het Comomeer is geliefd vakantieadres voor veel Nederlanders. Het klimaat, het prachtige meer en de prachtige dorpjes (waaronder Menaggio) maakt het tot een geliefd vakantieadres.

Het historische centrum, de jachthaven en de kleine boulevard van Menaggio maakt het tot een drukbezocht dorp. Een absolute aanrader is om vanuit de haven op een ferry te stappen, deze zal je naar omliggende dorpen als Bellagio en Varenna varen. Deze boottocht is erg populair en behoort tot de populairste uitjes van het Comomeer.

menaggio

Bezienswaardigheden Menaggio

Het is een absolute aanrader om Menaggio te bezoeken. Benieuwd waarom? We beschrijven enkele bezienswaardigheden:

Diverse kerken

In het centrum van Menaggio vind je een in de achttiende eeuw gebouwde kerk. Dit is de kerk van Santo Stefano. Het is één van de resten van de vele eerder gebouwde Romeinse gebouwen. Binnen vind je o.a. prachtige kunstwerken van schilders uit de regio. Er zijn meer kerken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat te denken van de kerk van Santa Marta, op de voorgevel van deze kerk prijkt een Romeins grafmonument, deze is afkomstig uit de eerste eeuw.

Ook de kerk van San Carlo is zeer de moeite waard, deze kerk is gebouwd op ruïnes van een oud kasteel!

Het kasteel van Menaggio

Bezoek ook de overblijfselen van het kasteel van Menaggio. Het kasteel uit de 10e eeuw bestaat tegenwoordig nog uit twee torens, ringmuren en een brug. Deze prachtige bezienswaardigheid bevindt zich aan de rand van de diepe bergkloof van de bergrivier de Sanagra.

Museum La Raccolta della Barca Lariana

Dit museum is gewijd aan de zeevaart tradities van het Comomeer. Je vindt er verschillende soorten vaartuigen uit verschillende tijdperken. Voordat je het museum bezoekt is het slim om eerst de openingstijden te checken.

Villa Mylius

De prachtige zalen, het schitterende Engelse park met een conifeer die maar liefst 400m2 inneemt, de fantastische uitzichten maar ook de unieke beeldhouwwerken maken deze villa tot een must to see.

Weer en klimaat Menaggio

De temperaturen in Menaggio kunnen erg uiteen liggen. Zo is er in de winter kans op vorst en kan het in de zomer erg warm zijn. De gemiddelde maximumtemperatuur in de winter ligt rond de 5 graden. In de maanden juli en augustus ligt deze om en nabij 26 graden. Er valt relatief gezien redelijk veel neerslag in het dorpje. De meeste neerslag valt vaak aan het einde van de dag en in de maanden juni, juli en augustus.

Vakantie aan het Comomeer

Vakantie aan het Comomeer vieren? Er zijn tal van leuke dorpjes om neer te strijken, denk aan: Varenna, Bellagio, Domaso, Tremezzo. Ook in Menaggio vind je prachtige accommodaties, een paar voorbeelden daarvan zijn:

Vind u het leuker om meerdere plaatsen rondom het Comomeer te bezoeken? Dan is onderstaande rondreis erg aan te raden:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen