Meest voorkomende fouten: bij Italiaanse pasta maken
3 min. leestijd

Meest voorkomende fouten: bij Italiaanse pasta maken

Eten is voor de Italianen genieten samen met vrienden of familie. Het is heel belangrijk hoe het wordt bereidt. Ik geef je graag keer enkele voorbeelden waar een Italiaan van gruwelt. Ze zien er misschien goed uit, zelfs lekker voor jou, maar geloof me, geen echte Italiaan zou ooit een gerecht van pasta bereiden of zelfs eten, zoals deze.

De basis waarschuwing en meest voorkomende fout is dit: je kookt geen pasta, serveert het en giet er dan saus over. Nee, dat doe je niet. Maar je kookt de pasta en mengt en roert de saus terwijl ze koken. De pasta en saus op hetzelfde moment bereiden maakt dat de pasta de smaak van de saus goed opneemt, maar ook van praktisch nut: als je de saus op de pasta legt en niet snel eet, zal pasta een oneetbare lijm worden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je spaghetti er rauw en ongekookt uitziet. Ok, laten we beginnen!

Wie gebruikt crème fraîche voor carbonara? Pecorino of parmigiano, eidooiers, gezouten vette varkensvlees en zwarte peper, dat zijn de ingrediënten voor een echte carbonara. Carbonara wordt beschouwd als een traditioneel, arm keukengerecht, geen luxe novelle-keuken. Een belangrijk punt is dat je de pasta met de saus mengt en de spaghetti niet verdrinkt.

italiaanse pasta maken

Dit lijkt steeds meer een favoriet te worden: spaghetti en gehaktballen. Ok, dus je hebt waarschijnlijk gehoord van ragù , het soort saus dat de Italianen maken met tomaat en gehakt. Het punt is: het moet gehakt blijven. We bereiden geen gehaktballen ermee. Een ragù wordt meestal gemaakt door vlees toe te voegen aan een soffritto (een gedeeltelijk gefrituurd mengsel van gehakte uien, selderij, wortels, kruiden en knoflook), tomaten en andere smaakstoffen toe te voegen. en dan een lange tijd sudderen. Maar geen gehaktballen. Denk er eens over: je zou pasta en saus met alleen een vork moeten eten, dus hoe kun je een hele gehaktbal doorslikken zonder hem met een mes te snijden?

veelvoorkomende fouten pasta maken

En tot slot: zo ziet een bord met echte Italiaanse spaghetti eruit! Let op hoe de pasta en tomatensaus met elkaar worden gemengd. De spaghetti heeft de saus opgenomen en ziet eruit alsof het van binnenuit is gearomatiseerd. De pasta is niet sprankelend wit of geel – een kleur die we associëren met ziekenhuismaaltijden – maar heeft een gezonde en lekkere roodachtige look, een teken dat de pasta zijn saus echt heeft “genuttigd”, zoals we Italiaans zeggen. De spaghetti is na de bereiding royaal bedekt met vers geraspte parmezaanse kaas. Let op hoe de kaas smelt: de pasta is heet, zoals het hoort. Nu dit is een bord pasta die je echt wilt eten. All’italiana!

Buon appetito!

Helemaal klaar voor de magie van de Italiaanse keuken? Boek dan een reis bij La Vacanza. Wil je de typische gerechten onder de knie krijgen? Dan zijn de georganiseerde rondreizen met kooklessen misschien iets voor jou. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza hét reisbureau voor reizen naar Italië.

Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen