B&B italie

MASSERIA LA TOFALA - COPERTINO / PUGLIA

DE CHARME VAN OUDE SCHOONHEID, IN DE SALENTO

beschikbaarheid aanvragen

Eenvoud, gastvrijheid, lokale keuken en authenticiteit  

Masseria La Tofala, een 17e-eeuwse boerderij op een kleine heuvel op het platteland van Copertino. Omringd door immense wijngaarden en olijfboomgaarden, met  het typische rotslandschap van Salento en zijn mediterrane struikgewas. De naam is afgeleid van het woord Tofa, een grote zeeschelp, die de eerste bewoners gebruikten door naar binnen te blazen om een hard geluid te produceren dat werd gebruikt om over grote afstanden met elkaar te communiceren. In 1800 werd de boerderij gekocht door de familie Del Prete, die het gebruikte als zomerverblijf op het platteland en het interieur verfraaide met schilderijen en fresco's die nu verloren zijn gegaan.


In een paar minuten bereikt  je de steden Copertino en Leverano  met zijn winkeltjes, oude oliemolens en molens, internationaal gerenommeerde wijnmakerijen, pastafabrieken, restaurantjes,  banketbakkers met hun tradities. Een paar kilometer verderop zijn Gallipoli , de prachtige stranden van Porto Cesareo met zijn Grieks-Romeinse zuilen die al millennia in de zeebodem zijn verzonken en de kust van Porto Selvaggio, gelegen in het Regionaal Natuurpark en omgeven door een koel dennenbos. Een paar kilometer verder naar het noorden Lecce, de hoofdstad van de Apulische barok.


De vijf gastenkamers: de olijfperskamer, de stallen en de schuur voor het hooi

Masseria La Tofala heeft 5 kamers. Ze zijn ruim en licht met zachte kleuren en houten balken, het meubilair en  oude voorwerpen. Toevallige vondsten opgepikt door de eigenaren die graag kleine marktjes afstruinen. Ze zijn gelegen rond de traditionele binnenplaats, een open ruimte die typerend is voor de Salento-boerderijen, ideaal voor een vakantie ondergedompeld in nauw contact met de omringende natuur, tussen oude olijfbomen, citrusboomgaarden en exotische planten. Ontspan bij het zwembad, of zoek je toevlucht in een koele en schaduwrijke hoek met een goed  boek van de bibliotheek of geniet van een wellness- programma in de SPA .


Il Frantoio: Tweepersoonssuite max. 2 personen met eigen badkamer

La Bouganvillea: Driepersoonskamer voor max. 3 personen met eigen badkamer

Le Giuggiole: Familiekamer max. 5 personen met eigen badkamer
Le Mangiatoie: Familiekamer max. 4 personen met eigen badkamer

La Zinzulusa: Tweepersoonskamer max 2 personen met eigen badkamer

11+

keren geboekt

100%

genieten

9,6

één waardering 

een uniek palazzo in ostuni, onbeschrijfbaar en uniek...

zwembad

zwembad

Samen met de overige gasten is het genieten van het biologisch zwembad

kamers

Modern en smaakvol ingericht

wifi 

 Wifi aanwezig

uitzicht panoramisch

panoramisch uitzicht

Adembenemende uitzichten over de omgeving

wandelen

Wandel- en fietspaden te over.

buffet

ontbijt

Uitgebreid ontbijt met huis gemaakte producten

masseria la tofala - copertino

Wij publiceren geen exacte prijzen. Dat lijkt misschien raar, maar dit komt omdat de accommodaties allen met flexibele dagprijzen werken naar gelang vraag en aanbod. Je krijgt dus altijd het beste tarief.


Vanaf € 150 tot € 190 per nacht.

Wat klanten zeggen...

Een zeer warme plek en daarnaast de gastvrouw, Raffaela zeer vriendelijk en hulpsbereid. Uitstekende locatie om de regio Salento te bezoeken.

N. van Triest

Uitstekende ontvangst door Raffaella, zelfs bij onze late aankomst. Zeer goede tips voor lokale tours en restaurants Een prachtig aangelegd terrein.

Annechien van Veen