lombardije, de streek met
de vele meren  

     de regio in het noorden van italië met      milaan als hoofdstad

Lombardije: gelegen in het noorden van italië

Lombardij, de streek van de Italiaanse meren en het prachtige Milaan. De regio beslaat het grootste deel van de Po-vallei. De noordelijke grenzen worden gevormd door de Alpen. Het omvat een heuvelachtig district met de belangrijkste Italiaanse meren, van het Lago Maggiore tot de meren van Varese, Lombardije, Como en het noordelijke deel van het Gardameer. 


Geniet ook van de overige prachtige steden

De regionale hoofdstad is Milaan. Andere belangrijke steden zijn: Bergamo, Brescia, Como, Lecco, Lodi, Varese, Sondrio, Pavia, Cremona, Mantova.

Lombardije is de bakermat van de romaanse architectuur en heeft prachtige voorbeelden in elke grote stad. Het meest opvallende monument uit de gotische periode is de kathedraal van Milaan. De Renaissance-periode heeft prachtige paleizen en weelderige kerken. 

Locaties in Italië

Zoek je  een andere locatie dan Lombardije  in Italië? Wil je  een vakantie, zakenreis of bedrijfsuitje boeken in het prachtige berglandschap van Piemonte? Of zoek je locaties aan het Lago Maggiore en het Comomeer? La Vacanza organiseert reizen door heel Italië.