Gubbio Umbrie

LOCANDA DEL GALLO - GUBBIO / UMBRIË

EEN B&B IN DE VREDIGE HEUVELS VAN UMBRIË TUSSEN GUBBIO EN PERUGIA

beschikbaarheid aanvragen

GENIET VAN DE GROENE HEUVELS, DE STILTE, EN GEHELE ONTSPANNING...   

Locanda del Gallo ligt op een groene heuvelrug met uitzicht over een steeds veranderend landschap, halverwege het prachtige Perugia en het oude Gubbio. Van daaruit kan men ook op een van de vele goed ontworpen routes gaan wandelen in de natuur. Het landgoed  strekt zich uit over 28 hectare grond met tuinen, weiden, olijfboomgaarden, bossen, een moestuin en natuurlijke terrassen die afdalen naar de stroom in de vallei beneden. Het is een oud herenhuis uit de 17e eeuw dat toebehoorde aan de markiezen Capranica del Grillo en dat de eigenaren Paola en Irish met zorg hebben gerestaureerd, met behoud van het oorspronkelijke gebouw van twee verdiepingen in natuursteen. Hun liefde voor het Verre Oosten is zichtbaar in de kamers en hun koloniale meubels, verworven tijdens hun vele reizen.

 Bij Locanda del Gallo in Umbrië wordt het buitenleven nog aangenamer door het grote zoutwaterzwembad te midden van de heuvels en, vlakbij, de hot tub tussen de bomen. 's Ochtends, zittend onder een pergola in de tuin, is het ontbijt een feest van vers brood en zelfgemaakt gebak en yoghurt. In de beste tradities van de mediterrane keuken is alles natuurlijk, alles echt. Later, terug van een excursie, kan men zich terugtrekken in de kleine Moorse spa voor een Turks bad, en zitten in de ontspanningsruimte met grote ramen die uitkijken over het omringende groene uitzicht onder het genot van een thee of een goed glas wijn.


Groen beboste hellingen, zover het oog reikt. De waan van de dag lijkt ver weg in Locanda del Gallo. Toch valt er ook voor de liefhebber van cultuur genoeg te beleven. Binnen een straal van zo’n 20-50 kilometer liggen interessante steden als Perugia, Gubbio, Assisi, Spello, Città di Castello, Todi en Spoleto. Stuk voor stuk cultuurhistorische centra met een schat aan bezienswaardigheden. Zelfs een dagje naar de Costa Adriatica is prima te doen. Voor liefhebbers van rust, ruimte en natuur zijn al die extra kilometers totaal overbodig. Proef de stilte en geniet met volle teugen op de weelderig begroeide bergflanken van de Apennijnen. En zelfs Siena, Florence en Rome zijn niet al te ver weg.


Locanda del Gallo - Gubbio

https://youtu.be/rbSwCTHVpNg

22+

keren geboekt

100%

genieten

8,6

één waardering 

Wat klanten zeggen...

De laatste stop van onze heerlijke rondreis door italië. Het was genieten van de absolute rust en heerlijke eten.

Janneke K.

wat een adembenemende stad is gubbio! WE hebben veel gezien en dit behoort toch wel tot één van onze favorieten. 

Rob van Eerden

kamers

Romantisch, smaakvol en authentiek

zwembad

zwembad

Samen met de overige gasten is het genieten van het biologisch zwembad

restaurant

Geniet van de lokale producten 

uitzicht panoramisch

panoramisch uitzicht

Adembenemende uitzichten over de omgeving

wandelen

Wandel- en fietspaden te over.

buffet

ontbijt

Uitgebreid ontbijt met huis gemaakte producten

de Locanda is gevestigd in een oud herenhuis uit de 17e eeuw...

Landhuis met kamers en ontbijt Umbrie

locanda del gallo - gubbio

Wij publiceren geen exacte prijzen. Dat lijkt misschien raar, maar dit komt omdat de accommodaties allen met flexibele dagprijzen werken naar gelang vraag en aanbod. Je krijgt dus altijd het beste tarief.


Vanaf € 160 tot € 200 per nacht