Lecco aan het Comomeer: bezienswaardigheden, tips en accommodaties
1 min. leestijd

Lecco aan het Comomeer: bezienswaardigheden, tips en accommodaties

De stad Lecco ligt op een panoramische locatie aan de oostelijke zuidpunt van het meer. Het is een drukke handelsstad in plaats van een ‘toeristische bestemming’, maar een bezoek is zeker een aanrader. Zowel voor zijn omgeving en de monumenten in de stad. Struin langs de ​​promenade rond het water – het uitzicht langs deze zuidelijke splitsing van het Comomeer (eigenlijk wordt het hier het Lago di Lecco genoemd) is erg mooi en neem de tijd om rond te wandelen en te genieten van het uitzicht.

lecco stad

Prachtige plekken die je gezien moet hebben

De beroemde klokkentoren van de stad ligt vlak bij de waterkant, en de mooie pleinen Piazza XX Settembre en Piazza Zermenati, geniet van meerdere terrasjes van een heerlijke cappuccino. Hoewel het middeleeuwse centrum van Lecco vrij klein is, is het de moeite waard om door dit deel van de stad te wandelen in de straten rond Piazza Roma. Elders in de stad zijn er verschillende historische monumenten zoals de Visconti-brug, meestal de oude brug genoemd. Daterend uit de 14e eeuw is dit een van de oudste monumenten in Lecco. Je ziet ook de 96 meter hoge achthoekige klokkentoren die vaak wordt gebruikt als het symbool van de stad. De toren werd voltooid in 1904 op de plaats van een middeleeuwse toren.

Er zijn ook verschillende kerken en religieuze monumenten in Lecco, zoals de Sint-Nicolaasbasiliek (verbonden met de klokkentoren) met een gevel in de neoklassieke stijl en met enkele middeleeuwse fresco’s, en het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Overwinning. De kerk van Santa Maria heeft een vrij eenvoudige gevel, maar is eigenlijk een van de oudste kerken in Lecco en heeft een indrukwekkend barok interieur.

lecco bezienswaardigheden

Na een wandeling door Lecco is er een attractie die erg populair en zeer aan te bevelen is: de kabelbaan naar Piano d’Erna. Op een heldere dag is het uitzicht vanaf hier prachtig, en er zijn tal van wandelingen te volgen vanaf de top als u uw bezoek wilt verlengen. Welke je zal doen!

Accommodaties aan het Comomeer

Zoekt u een verblijf aan het Comomeer? Er zijn verschillende dorpjes en stadjes die zeer aan te raden zijn. Benieuwd naar ons aanbod met accommodaties?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen