Landhuis in Chianti inclusief leuke kookcursussen
3 min. leestijd

Landhuis in Chianti inclusief leuke kookcursussen

Ik leerde Giullietta kennen op een beurs in de Toscane. Alweer 8 jaar geleden. Op zo’n beurs ontmoet je eigenaren van landgoederen en wanneer er een klik is, dan komt er altijd wel een samenwerking tot stand.

Er kwam bij ons al gauw een vervolg afspraak en na de beurs direct naar haar landhuis gereden. Midden in de Chianti, net even buiten Panzano in Chianti. Wat een ligging en wat een ge-wel-dige accommodatie. Voor mij in ieder geval wat ik zoek wanneer ik in de Chianti rij. Rustiek, landelijk, ruim. Goede gastvrouw. Uiteraard heb ik hier een paar nachten geslapen. Het ontbijt bestaat merendeels uit zelf gemaakte producten. Ze heeft de mooiste wijnen, welke uiteraard eenvoudig is, wanneer je je in een wijnstreek bevindt.

Kookcursus bij verblijf in Chianti

Giullietta nodigde mij ook uit voor het volgen van een kookcursus. Dat laat ik mij natuurlijk geen tweede keer zeggen en voordat ik het wist had ik een schort aan en stond ik in pannen te roeren. Leer de geheimen van de keuken in Toscane. Samen met Anna deelt Giulietta graag hun vele recepten en technieken voor het bereiden van een verscheidenheid aan Toscaanse maaltijden.

Mocht  je speciale wensen hebben als vegetarische, veganistische, macrobiotische of antiallergene menu’s dan horen ze dit natuurlijk graag. Alles is mogelijk. Je bereidt samen met andere gasten, max. 8 personen, altijd een gezonde, authentieke Toscaanse maaltijd, met behulp van de meest verse lokale en biologische ingrediënten, die variëren per seizoen.

Niet-kokende gasten zijn ook van harte welkom om koks te vergezellen, er zijn mooie wandelingen te maken of gewoon genieten bij het zwembad maar wel aanschuiven daarna aan de Italiaanse maaltijd in familiestijl na de les.

Op verzoek kan de les ook worden gegeven in je gehuurde villa of appartement in de Chianti-streek. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ze verteld met passie over haar leven en werk in de prachtige Chianti. Wat ben ik al vaak terug geweest en wat is het hier genieten van de rust en de ruimte. Maar vooral van de gastvrijheid, het lekkere eten, de omgeving.

Voor mij dus een absolute aanrader… Ook voor een vriendinnen- of familieuitje. Vooral het voor- en najaar zijn de mooiste periodes. In het najaar kun je evt. ook meedoen  met de ‘vendemmia’ , druivenoogst. Met de lokale bevolking de verschillende druiven plukken en daarna genieten van heerlijk eten en drinken. Een belevenis die je niet mag missen wanneer je rond half september, natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de druiven.

Hier vind je mooie accommodaties in Toscane 

Landhuis in Toscane boeken?

Wil jij het prachtige landhuis midden in Chianti bezoeken?  Vraag gerust eens naar de beschikbaarheid. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

landhuis chianti

 

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

  • Klimaat en weer in Toscane

 

Reactie plaatsen