Lago Maggiore: maatwerk reis boeken

het Lago maggiore:
heerlijke bestemming in Italië

          prachtig gelegen op de grens van Italië en Zwitserland

lago maggiore | maatwerk reis Italië

Het Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië. Rondom dit prachtige meer vind je een afwisselend landschap van bergen en stranden. Gezellige stadjes en heel veel te beleven. Het 60 kilometer lange Lago Maggiore is prachtig gelegen in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het noordelijk deel ligt in Zwitserland, met aantrekkelijke steden als Locarno en Ascona. Van de glooiende oevers van het meer, met gezellige en drukke stadjes als Cannobio, Stresa en Luino, heerlijk, al dat flaneren door die leuke oude stadjes. Er zijn tal van bezienswaardigheden, ben je in enkele kilometers in natuurgebieden met prachtige groene dalen en bergtoppen die tot een hoogte van 3000 meter reiken.

Droom vakantie in Italië: voor jong en oud 

Er zijn ook mooie eilandjes te bezoeken, de bekendste zijn de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. De Europese adel bouwde hier in de negentiende eeuw prachtige villa’s, vaak met een botanische tuin zoals in Stresa, Baveno of Pallanza.

Het meer biedt zo ongeveer alles wat een vakantie tot een droom maakt: zwemmen, vissen, roeien, zeilen, windsurfen en dankzij de uitstekende waterkwaliteit ook duiken. De omgeving biedt alle ruimte voor wandelen, klimmen en mountainbiken. Ook mooie steden als Milaan, Varese en Lugano liggen dichtbij.